avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Achizitie de pe internet si inselaciune
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Achizitie de pe internet si inselaciune

Buna ziua
Am achizitionat de pe net, [editat], un sistem de navigatie pentru masina.
Sistemulma fost platit la montator. Nu am primit factura, certificat de garantie. Vanzatorul refuza sa le dea. De asemenea montatorul refuz sa dea garantia pentru montare. In plus sistemul nu corespunde cu ce era publicat.
Ce ar trebui sa fac pentru a primi documentele legale de vanzare si a beneficia de garantie?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gutab , utilizator 19:20, 24 Februarie 2015
Descrieti situatia intr-o reclamatie adresata ANPC de care apartine firma de la care ati cumparat, ar trebui sa aiba datele pe site.
Puteti reclama online, sper ca aveti dovezi ale cumpararii (e-mailuri etc.) si ale refuzului. E nevoie sa aratati ca ati incercat sa rezolvati problema pe cale amiabila.
[ link extern ]

Impotriva service-ului nu stiu in ce masura va puteti indrepta; spun undeva explicit ca asigura garantie dupa montare, de-asta i-ati ales?
Buna seara.
Am facut acest lucru. Am trimis o reclamatie online la ANPC, Bucuresti. Cu descriere amanuntita a faptelor. A fosr clasata pt ca nu am dat numele firmei. Pe site figureaza denumirea. Ce am aflat de comisarul care s-a ocupat de dosar este faptul ca site-ul nu contine denumire firmei si doar un numar de telefon. Am mai scris si persoanele care au fost implicate. Dupa insistente mi s-a raspuns sa ma adresez politiei.
Pentru montaj am fost indrumat de vanzator. ANPC a facut ceva cercetari dar s-a oprit. Azi am vorbit cu montatorul care confirmat ca a fost sunat de OPC. Dar mai multe nu am aflat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am contactat o firma de geamuri pentru a face inchiderea ... Radu1999 Radu1999 Buna ziua! Am contactat o firma de geamuri pentru a face inchiderea unui balcon cu sticla securizata. Am platit pentru toata lucrarea suma de 15000 lei, 10000 ... (vezi toată discuția)
Garantie cumparaturi on-line ! icoman icoman Buna ziua. In urma achiziției on-line a 2 \\"amortizoare\\" ușa portbagaj cu garanție 2 ani, apare situația următoare: Aceste se defectează în 3 ... (vezi toată discuția)
Reclamatie firma termopane Asan27 Asan27 Buna seara, In urma cu o luna geamul de la terasa s-a crapat de sus pana jos-nu in urma unei impact sau lovituri, ci pur si simplu. Apartamentul este nou, ... (vezi toată discuția)