avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandirea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandirea permisului de conducere

Buna ziua!
A fost platita amenda penala.
1. Prezentarea la examen se face dupa sase luni de la plata amenzii?
2. Examenul se sustine ca la incepatori? Cu examinare scrisa, 22 din 26 de intrebari, si oras?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:01, 24 Februarie 2015
1. Da, conform OUG nr.195/2002:
Articolul 116

(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:

a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;

2. Da, singurul avantaj este ca nu mai repetati si scoala de soferi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto - condamnare, scoala de soferi Mavryka Mavryka As dori sa aflu cand pot sa dau iar de permis . Mentionez ca in februarie 2013 am fost comdamnat la 8 luni cu suspendare si 2 ani de incercare pentru conducere ... (vezi toată discuția)
La cat timp poate da de permis dupa eliberare chelugeorgiana chelugeorgiana Sotul meu a fost eliberat conditionat din pedeapsa de 1 an si 4 luni pe data de 1 martie anul acesta. As dori sa stiu cand poate sa dea de permis. Va ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat elenarodicabota elenarodicabota sotului meu i-a fost anulat dreptul de a conduce in urma unei sentinte irevocabile intr-un proces de recunoastere a vinovatiei de a conduce sub influienta ... (vezi toată discuția)