Am mers pe saitul ORC si am copiat pentru dvs., asa sa vedeti cum sta treaba.
Puteti sa vizitati saitul si sa mai cautati pe-acolo, insa va spun sigur ca omul dvs. a fost nevoit sa parcurga toti pasii in vederea stabilirii punctului de lucru la dvs. in bloc.
Ca a apelat la niste falsuri, este altceva... Vedeti daca cei de la asociatie stiu ceva, ca si-aici s-ar fi putut interveni cu o mica shpaga...
........................
Dacă este cazul:
- avizul asociaţiei de proprietari/locatari privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip - original);
Daca vreti, convingeti-va la:
[ link extern ]
Eu am mers la sectiunea PFA, dar nu conteaza, chestiunea este de principiu: dl. avocat are drepul ca orice proprietar sa faca ce vrea cu proprietatea sa - desigur, ce vrea este in sensul de a o folosi cum vrea, adica de a-si castiga "painea", dar in limitele permise de lege.
In alta ordine de idei, iata, doar una dintre prevederile legale cu privire la traiul in comun:
LEGE nr. 230 din 6 iulie 2007 privind înfiintarea, organizarea si
functionarea asociaŃiilor de proprietari
................
Art. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi împiedică,
cu bună-stiintă si sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii
celorlalti proprietari ori chiriasi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al
acestora pot solicita instantei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii,
precum si plata daunelor
..............
Din punctul meu de vedere, dl. avocat a intocmit documentul despre care vorbim, apeland la niste falsuri si daca dovediti acest lucru - va fi foarte usor sa-l faceti sa renunte la acel cabinet - din locatia blocului dvs.
Asociatia de proprietari are un rol primordial in rezolvarea acestui diferend, mai ales ca, dvs. nu ati spus, dar poate am inteles eu gresit, dl. avocat nu achita nimic in plus la asociatie pentru tot deranjul provocat vecinilor.
Va rog sa mai cititi L230/2007, precum si HG nr. 1588/2007 (Normele de aplicare) si cautati articole care va avantajeaza.
Daca nu rezovati nimic pe cale amiabila, asociatia va fi nevoita sa se adreseze instantei, dar pentru aceasta trebuie sa fiti pregatiti cu documente, declaratii ale vecinilor, inregistrari audio-vidio cu intamplari povestite de dvs. in topic.
Repet, pentru transformarea destinatiei locuintei in spatiu cu alta destinatie decat locuinta, proprietarul trebuie sa aiba acordul vecinilor si a as. prop.
Ce-i prostia aceasta:
NU se cere acordul proprietarilor intrucat este considerata o profesie liberala....
Cine spune chestia aceasta? Sa o sustina si in fata instantei!
Proprietate, proprietate, dar nu faci ce vrei tu, exista niste limite pe care insusi vecinul dvs. penal trebuie sa le respecte.