avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pana la ce varsta trebuie sa mai merg la comisia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pana la ce varsta trebuie sa mai merg la comisia de expertiza?

Buna ziua.
Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra si anume,as dori sa stiu pana la ce varsta sau cati ani va mai trebui sa merg la comisia de expertiza medico-militara tinand cont de urmatoarele aspecte :
- am fost pensionat pe caz de boala gr II - psihiatrie in anul 2012 la varsta de 34 de ani ;
- anul trecut am fost trecut la gr III cu revizuire la 2 ani;
- la varsta pensionarii am avut o vechime in munca de 11 ani si 9 luni,lucrati integral in sistemul militar in cadrul unei unitati speciale.

Va multumesc anticipat.
Cu respect.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
AndinBMA, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndinBMA , utilizator 13:30, 2 Martie 2015
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 79
(1) Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca;
b) au implinit varstele standard de pensionare prevazute de prezenta lege;
c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.
...

2. Deoarece sunteti nascut in 1978 varsta standard de pensionare este de 60 de ani, stagiul complet de cotizare este de 30 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 20 de ani.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie nerevizuibila romeoiorgu romeoiorgu in ce situatie un pensionar cu gradul III de invaliditate revizuibil, poate fi trecut ca nerevizuibil? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate barnos barnos barbat, nascut in 20 martie 1955, pensionat gr.3 de invaliditate in 2010, avand stagiul de cotizare de 32 ani. din 2010 si pana in prezent a lucrat cu contract ... (vezi toată discuția)
Revizie dosar pensionare medicala Amitrica Amitrica Am varsta de 61 de ani, sunt pensionat medical cu grad 2, si, sunt chemat pentru revizia medicala anuala. E corect ? Eu stiam ca, cei care au mai putin de ... (vezi toată discuția)