avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu ingrijire copil

Buna ziua,
As dori sa stiu daca veniturile obtinute dintr-un contract de mandat comercial sunt luate in calcul la stabilirea procentului de 85% pentru stabilirea indemnizatiei de crestere copil pana la 2 ani. De asemenea m-ar interesa daca trebuie sa faci dovada veniturilor pe ultimile 12 luni sau in cazul in care ai venituri supuse impozitului pe venit sa spunem 5 luni se cumuleaaza acestea si se imparte suma la 12. Cu alte cuvinte o persoana care a lucrat doar 5 luni intr-un an beneficiaza sau nu de indemnizatia de crestere copil.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: anamariamagdici , utilizator 12:42, 21 Iunie 2009
Buna ziua!

As dori si eu o informatie (sau un sfat): Din cate stiu ordonanta de urgenta care plafona indemnizatia pentru cresterea copilului nu a fost aprobata. Ce trebuie sa fac ca sa beneficiez de indemnizatia intreaga ? (85% din media veniturilor pe 12 luni anterioare nasterii copilului este mai mare de 4000 lei). Am sunat la Directia de prestatii sociale Timis si mi-au spus ca ei nu stiu nimic si nu au primit nimic in acest sens.

Va multumesc.
Legea de aprobare/modificare/respingere a OUG 226/2008 nu a fost inca promulgata, se afla in prezent la Camera deputatilor, fiind aprobata de Senat pe data de 23.03.2009:
[ link extern ]
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Am studiat ce mi-ati trimis. Am o alta intrebare acum: daca legea (L10/2009) pentru aprobarea ordonantei de urgenta (226/2008) a fost respinsa de camera deputatilor, aceasta ordonanta poate fi in vigoare si aplicata? Am citit in stenograma sedintei cand a fost respinsa ca va fi rediscutata in sesiunea urmatoare. De ce, daca a fost respinsa?


Multumesc frumos.
Daca se va promulga legea de respingere a acestei ordonante, aceasta ordonanta nu se va mai aplica odata cu intrarea in vigoare a legii care o respinge( adica la 3 zile dupa publicare in Monitorul Oficial). Pana atunci este valabila. Nu am citit stenograma ca sa va pot spune de ce se rediscuta in urmatoarea sesiune.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului Anca_87 Anca_87 Am o intrebare in legatura cu indemnizatia pt cresterea copilului.Sunt studenta in anul 3 ,la o facultate particulara ,la zi.Pot beneficia de indemnizatie pt ... (vezi toată discuția)