avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere ilegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere ilegala

Unui angajat cu functie de conducere i se cere sa faca un inventar ( nu are nimic a face cu gestiunea respectiva), constata ca sunt probleme si verifica amanuntit problemele din teritoriu cu documentele din contabilitate. La finalul verificarii aduce la cunostiinta conducerii problemele aparute. In zilele urmatoare un coleg primeste decizie de numire pe functia pe care primul o detinea, primul neprimind nici un act aditional de modificare a functiei. A doua zi i se aduce la cunostinta faptul ca e in preaviz 20 zile, nimeni nu vrea sa explice motivul. In mod normal preavizul nu e cel din contractul de munca, avand functie de conducere 45 zile si neexistand act aditional? Unde trebuie sa se adreseze angajatul pentru a i se face dreptate? O recomandre pentru avocat specialiat pe dreptul muncii in Cluj? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 24 Februarie 2015
Pentru concediere termenul de preaviz este de minim 20 de zile lucratoare, indiferent de functia detinuta - de executie sau de conducere.

Din momentul primirii deciziei de concediere , salariatul are la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a o contesta la Tribunalul in raza caruia are domiciliul.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind se face inventarul pentru predare la data primrii preavzului sau cind expira preavizul MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua am intrebare cind se face inventarul de predare la data primirii preavizului sau cind expira termenul ???? am in inventar doar calculator birou ... (vezi toată discuția)
Demisia din functia de medic sef de sectie mihailefter mihailefter in Feb 2016 am fost numit (fara a sustine concurs) in functia de medic sef de sectie a unui spital Judetean. datorita multiplelor responsabilitati pe care ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)