avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit majorat persoana fizica nerezidenta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit majorat persoana fizica nerezidenta

Buna ziua,
Sotul meu, cetatean strain fara domiciliu sau resedinta in Romania, are 3 proprietati in tara, dobandite primele doua in 2006 iar ultima in 2009, declarate la doua primarii diferite din acelasi judet, e posibil ca sa trecem pe declaratia speciala de impunere ca proprietate principala, adica cea unde nu se plateste impozit majorat cea dobandita in 2009? La ultima proprietate dobandita locuiesc eu, sotia lui si copilul nostru iar pe adresa proprietatii dobandite in 2009 sotul meu are Nif-numarul de identificare fiscala iar imputernicit fiscal sunt eu, sotia? Mentionez ca el nu mai are nici o proprietate in tara a carei cetatean strain este, doar in Romania...va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:07, 26 Februarie 2015
Nu, pentru ca sotul nu are domiciliu in Romania (iar dvs nu sunteti copropietara) pentru a putea declara imobilul dobandit in 2009 ca locuinta de domiciliu- potrivit normelor metodologice de aplicare a art.252 din Codul fiscal, pct. 45 din norme
45. Majorarea impozitului pe clădiri, potrivit art. 287 din Codul fiscal, se calculează şi în cazul persoanelor fizice străine care deţin pe teritoriul României mai multe clădiri, ordinea acestora fiind determinată de succesiunea în timp a dobândirii lor, cu obligativitatea depunerii declaraţiei speciale.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe,impozite ,detin mai multe imobile ili47 ili47 Am trei imobile cumparate de mine si sotia mea, cumparate in anii 1999,2007 si 2011.Domiciliul stabil in apartamentul cumparat in anul 2011.Cum sa stabileste ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri bveronica bveronica buna ziua am construit o casa la care urmeaza sa se faca receptia si sa se stabileasca impozitul aferent, in urma unui act de vanzare cumparare de ... (vezi toată discuția)
Impozit a doua locuinta ASIS de SIRIA ASIS de SIRIA Impreuna cu sotul meu detinem 2 locuinte ,pe prima doar eu am mutatie iar pe a doua doar sotul si fica noastra ,fiecare locuim unde avem mutatia .Trebuie sa ... (vezi toată discuția)