avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

somatie executare silita

Buna ziua.
Situatia se prezinta asa:
-se primeste prin posta(nu recomandata),o somatie de la un birou exec.jud.,prin care persoana trebuie sa achite o suma stabilita in instanta,plus chelt.de executare.Se spune acolo ,ca persoana trebuie sa se prezinte in 24 ore la birou executor jud.,altfel "se va recurge simultan ori succesv la toate modalitatile de executare prevazute de lege in vederea realizarii drepturilor sale,inclusiv a cheltuielilor de executare".
Intrebarea mea este,in cazul in care debitorul este somer,se poate face plata esalonat,eventual de comun acord cu executorul,sau ce anume ma sfatuiti?Nu are cum achita intreaga suma,mai ales in 24 ore,cum se cere.
Va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:38, 25 Februarie 2015
@Ilie1111,
imi cer scuze daca ati inteles gresit.Stiu foarte bine regulamentul acestui forum,dar si eu ca si dvs.suntem aici de bunavoie si incercam sa ajutam.
Va multumesc pentru deranj,toate cele bune.
Ideea e ca nu asta doreste in principal (nu contestatie la executare),era retorica intrebarea referitoare la cum ar putea demonstra cineva daca s-a primit /sau nu,acea somatie.
Reformulez intrebarea.Daca ar dori sa achite direct creditorului suma respectiva,excluzand executorul,ar putea face asa ceva?Sa nu mai achie si acele cheltuieli de executare?.
Va multumesc.
Ilie1111 a scris:

EDITAT: Ați înțeles ce doream să transmit.

Executorul are la dosar un proces-verbal de afișare, asta sigur. Dacă acolo scrie că e afisat în data de... e imposibil să demonstrați contrariul.

Oricum, înainte să puneți carul, așezați boii. Pe ce temei ați contesta Încheierea de încuviințare, dacă ați fi în termen?

Am vazut actele,dar acel proces-verbal de afisare de care pomeniti,nu am gasit asa ceva.Exista doar o incuviintare (de inregistrare si incuviintare executare silita)cu nr. si data si o alta incuviintare privind stabilirea cheltuielilor de judecata.
Termenul curge de la comunicare, data postei de pe stampila e data comunicării.Executorul trece la executare, dvs aveti interes (dacă aveți) sa contestați și sa dovediți ca sunteți în termen.

Apropo de regulament, nu citați mesajele cărora le răspundeți și nu postați mesaje consecutive, pt a completa un mesaj, folosiți funcția "editează".
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Doar înainte de a primi somația de plată puteați plăti direct creditorului, fără să plătiți și cheltuieli de executare. După primirea somației, plătiți și cheltuielile efectiv efectuate inclusiv onorariul proporțional cu activitatea desfășurată până în acel moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita - tardivitate Lucian_bz Lucian_bz O sa incerc sa sintetizez pe cat posibil: - contract credit din 2007; - incuviintarea executarii silite de catre instanta in luna a 6-a 2014; - luna a ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata la avizier floripruna floripruna Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca pot afisa o somatie de plata pentru mai multi proprietari la avizier, in loc sa o trimit prin posta fiecarui ... (vezi toată discuția)
Executari silite Danuttzsnore Danuttzsnore Buna ziua. Am fost notificat de catre un executor judecatoresc ,ca sunt executat silit cu un teren aflat in coproprietate. Mentionez ca speta este un ... (vezi toată discuția)