avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare silita - tardivitate
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare silita - tardivitate

O sa incerc sa sintetizez pe cat posibil:

- contract credit din 2007;
- incuviintarea executarii silite de catre instanta in luna a 6-a 2014;

- luna a 7-a 2014: intocmire INSTIINTARE ca s-a declansat urmarirea silita + INCHEIERE cheltuieli executare + SOMATIE

Aceste documente au fost trimise prin posta dar nu au ajuns niciodata la mine si nici nu aveau cum conform stampilelor aplicate pe "confirmare de predare a actelor de procedura", pe plic, si pe "dovada /proces verbal de inmanare".

Mai exact:

- pe "confirmare predare a actelor de procedura" este stampila la :

- "Data prezentarii" cu data de 05.08.2014
- "Data inapoierii" cu data de 08.08.2014

tot pe o confirmare de predare a actelor de procedura dar mai mica avem:
- stampila postei la rubrica "preda" cu data de 07.08.2014
- stampila PRIMARIEI.
Aici scrie si "in data de 07.08.2014" a-au predat, etc.

Este confirmarea pentru documentele transmise in cazurile celor incorporati, etc.

Bun .... deci aici avem :

- plecat din orasul exectorului in data de 05.08.2014
- ajunsa in orasul meu in data de 06.08.2014 (exista la dosar copii ale unui plic pe care stampila postei din orasul meu este de 06.08.2014

- tot pe plic apare "instiintat 06.08.2014" scris cu pixul. Probabil se zice ca a facut "afisarea" ca am o recomandata. Afisare pe care nu am gasit-o niciodata.

- presupunand totusi ca a fost facuta, nici daca vroiam sa ma duc pe data de 07.08.2014 sa o ridic de la posta nu aveam cum deoarece ea apare ca predata unui functionar din PRIMARIE.

- mai exista o alta foaie cu "Dovada/proces verbal de inmanare" mai mare, 2 stampile ale postei, datate: 05.08.2014 si 06.08.2014 plus o stampila a primariei. Aceasta dovada este completata cu datele functionarului din primarie, care zice ca pe data de 13.08.2014 returneaza biroului emitent, actele de procedura, deoarece termenul s-a indeplinit si destinatarul nu s-a prezentat.

Trecand peste faptul ca nu inteleg de ce au ajuns documentele la primarie in urmatoarea zi dupa ce am fost "instiintat" si la 2 zile dupa ce au ajuns in Buzau .... cred ca este suficient de clar ca NU EU am semnat acele dovezi de comunicare.

Mai exista cateva astfel de "dovezi de comunicare" in care este bifat clar ca destinatarul nu a fost gasit, etc.

In martie 2016 primesc adresa de instituire a popririi la locul meu de munca pe drepturile salariale. Acum aflu pentru prima data legat de acest dosar de executare.

Solicit copie a dosarului de executare pe care o primesc, cu intarziere de la executor. Il studiez, constat cele de mai sus, plus altele.

Depun contestatie in termenul legal de 15 zile de la data la care am primit instituirea popririi la locul de munca.

Primesc intampinare in care sunt invocate toate exceptiile posibile printre care si tardivitatea depunerii contestatiei ei raportandu-se la data emiterii somatiei, instiintarii, etc, mai sus detaliata 08.2014.

Ei bine, abia astazi, dupa 3 saptamani de amanari apare pe portal decizia instantei:

Respinge ca tardiv introdusa contestatia la executare!

Si acum intrebarile:

- Cum sa privesc situatia asta?
- Care sunt sansele ca instanta sa aprobe exceptia tardivitatii in astfel de cazuri? Se considera ca eu stiam deja chiar daca eu nu am vazut nici postasul la fata, nu mai zic de acele instiintari? Doar pentru ca ele au fost trimise catre primarie?
- Clar voi face apel ... care ar fi sansele?
- Ceva sfaturi?

P.S. Am deja ajutorul unui consilier caruia ii multumesc si sper sa nu se supere cand va citi acest post, insa sper ca voi primi o "incurajare" pana maine cand voi putea discuta cu dansul ...

Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
Lucian_bz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian_bz , utilizator 12:18, 20 Octombrie 2016
Odată cu contestația la executare ar fi trebuit să cereți și repunerea în termenul de contestare, iar motivele pe care le puteați invoca sunt chiar cele menționate de dvs.
Multumesc pentru raspuns dar ... nu inteleg motivatia.

De ce sa cer repunerea in termen atata timp cat eram in termen conform NCPC:

(1) Daca prin lege nu se prevede altfel, contestatia privitoare la executarea silita propriu-zisa se poate face in termen de 15 zile de la data cand:

1.contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta; - acesta este momentul primirii adresei de infiintare a popririi la locul de munca.

2.cel interesat a primit comunicarea ori, dupa caz, instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;

si aici acesta este momentul primirii adresei de infiintare a popririi la locul de munca fiind vorba de venituri periodice - salariu

Am solicitat direct anularea si incetarea executarii silite invocand prescriptia si perimarea, furnizand inclusiv datele la care era deja prescris dreptul la executare. Am mentionat foarte clar ca am aflat despre dosarul de executare abia la data primirii infiintarii popririi la locul de munca.

In raspunsul la intampinare nu am mai raspuns la fiecare exceptie invocata de ei fiind clar un copy-paste in care erau invocate toate exceptiile posibile si imposibile ci doar am invocat in plus Decizia Nr. 9 / 2016 , aceasta fiind deja publicata in M.O. AM invocat si faptul ca contractul de cesiune nu reprezintă titlu executoriu.

Astfel am cerut sa fie constatata lipsa calitatii de reprezentant a creditoarei.

In intampinare, ei au solicitat ca eu sa fac proba afirmatiilor mele, banuiesc ca inclusiv afirmatia ca am luat la cunostinta de dosarul de executare abia in momentul infiintarii popririi pe salariu.

Cum ar fi trebuit sa dovedesc ca ceva nu exista atata timp cat ... nu exista?

Instanta nu trebuia sa verifice daca eu am semnat de primire pentru vre-un document?

Pe de alta parte, exista posibilitatea ca executorul sa imi fi trimis copia dosarului incompleta? Ma indoiesc ... dar cine stie ce o mai fi la dosar ... ca eu nu am consultat dosarul din instanta ....

In final ... ce sfaturi aveti pentru apel?

Multumesc pentru timpul acordat.

Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
Lucian_bz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coruptie sau prostie? LiviuCotfas LiviuCotfas In 25.01.2016 am primit de la fisc copia procesului-verbal fals intocmit de agentul de politie pe 15.06.2015, semnat de 3 ori in locul asa-zisului ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare andreiusk andreiusk Bună ziua, dacă au trecut ce 15 zile, termenul în care poți depune contestația la executare, o mai poți face?? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa inteleg limbajul juridic folosit intr-o ... LIBI LIBI Buna ziua, Doresc sa inteleg limbajul juridic folosit intr-o decizie data astazi intr-un proces aflat pe rolul judecatoriei Iasi, in care se decide ... (vezi toată discuția)