avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere locuinta fara contract
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere locuinta fara contract

buna ziua.
am facut o mare gafa pe care o s-o explic pe scurt.
parintii nasilor mei au avut o garsoniera nefinisata, neutilata, fara usi interioare, fara centrala termica, fara racord la gaze, etc. am preluat garsoniera cu scopul de a locui acolo ca si chirias cu conditia ca eu sa investesc ptr. aducerea acesteia la stadiu de locuinta rezonabila, adica cu apa calda, incalzire, parchet, tamplarie, gresie, termoizolatie, etc. am stabilit o chirie lunara de 350 de lei si am inceput sa investesc, fara sa fi facut un contract (am vrut contract dar proprietarul a zis ca ea nu vrea ). Una din conditii a fost ca sa locuiesc acolo cel putin 2 ani. am facut o evaluare estimativa a manoperei si a materialelor care trebuiesc si am ajuns la o suma de 9500 lei. am terminat lucrarile si am cerut o intalnire cu proprietarul ptr. a preda cheile si a se vedea rezultatul muncii mele si a investitiei mele. suma finala investita a ajuns la 11700 lei. binenteles ca am pus la dispozitia proprietarului si toate bonurile si chitantele produselor care au fost achizitionate in vederea amenajarii garsonierei, mai putin costuri pe manopera, ptr. ca mesterii au lucrat la negru. doar ca am scris pe o hartie ce au facut si cat a insemnat ca valoare, plus ca unele lucrari le-am facut eu cu mana mea si le-am evaluat sub pretul pietei. astfel 11700 / 350 lei = 33.42 luni, adica 2 ani si 9 luni trebuia sa stau. proprietarul doreste ca acum sa incheiem un contract pe doi ani cu o chirie de 400 lei pe luna si fara posibilitatea recuperarii diferentei. credeti ca am cum sa-mi recuperez banii avand in vedere ca nu exista nici un contract? am doar copii de pe bonuri, facturi, chitante si martori. va rog sa-mi raspundeti cat mai repede ptr. ca proprietarul incearca sa ma stranga cu usa. s-a vazut cu sacii in caruta si acum face pe nebunul.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:24, 20 Iunie 2009
Puteti sa-i specificati ca este in detrimentul proprietarului sa inaintati o cerere in instanta.
Motivatie: Contractul de inchiriere a unei locuinte este conventia prin care o persoana numita locator se obliga sa asigure altei persoane numita locatar folosinta temporara (totala sau partiala) a unei suprafete locative in schimbul unei sume de bani, si anume chiria (Art. 1411 din Codul Civil). Principalul act normativ care reglementeaza inchirierea locuintelor este Legea nr. 114/1996 - Legea locuintei.
Nu exista acest contract , in schimb exista dovezile clare ca Dmv ati locuit acolo .
Daca nu intelege , puteti sa apelati la un specialist caresa va indrume si sa-i cereti contravaloarea cheltuielilor efectuate de Dmv.
nu stie nimeni cum sa pun in continuare problema? ptr. ca aici e vorba de nesimtire.
dati-mi o idee, o varianta, pot sa-l du in judecata?
Va puteti recupera banii.
In prezent mai locuiti acolo?
nu am locuit deloc acolo, eu am amenajat garsoniera pe banii mei ptr. ca ulterior sa pot locui acolo in conditii civilizate, in contul investitiei de 11700 lei ar trebui sa locuiesc fara sa mai platesc chirie timp de 2 ani si 9 luni, chiria fiind stabilita de comun acord cu proprietarul la 350 lei/luna.

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii bloc savuvirgil savuvirgil Locuiesc intr-un bloc cu 100 de garsoniere din care 99 sunt proprietate iar eu sunt chirias la intr-o garsoniera care este proprietatea Primariei Capitalei. ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie să eliberez locuința? absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua! Situația în care ma aflu este următoarea: Locuiesc cu chirie( contract înregistrat la anaf) de la jumătatea lunii Martie într-un apartament ... (vezi toată discuția)
Contractul reziliat la anaf si restante Leonard0976 Leonard0976 Buna ziua,am locuit 9 luni intr-o garsoniera,am facut contract la anaf,inregistrat,pentru decontarea chiriei. Contractul a fost pe 12 luni dupa cele 9 am ... (vezi toată discuția)