avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ...o biata batrana, batuta mar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

...o biata batrana, batuta mar

Buna seara.
Va rog, sa ma ajutati/ indrumati cum sa procedez intr-un caz de agresiune asupra unei batrane (ruda). A fost urmarita, intr-o seara, prinsa din urma si batuta cu pumnii, picioarele, iar la final indivizii au considerat de cuviinta sa ii dea cu un topor peste picioare. In urma loviturii de topor batranei i-a ajuns lama la topor pana la os. A stat in spital in jur de 3 saptamani; timp in care a fost tratata in urgenta, operata, iar acum e aproape imobilizata (in sensul ca nu poate face nimic singura, iar din cand in cand fiica, o mai ridica in sezut in pat si o ajuta sa se ridice intr-un picior; pe celalalt inca nu-l poate folosi).
Incidentul s-a petrecut in sat, iar cei de la ambulanta, au declarat la spital la oras, ca a fost violenta in familie... tocmai ca sa nu implice politia. Insa atacatorii nu au nici o legatura cu familia victimei si oricum, se pare ca nu batrana era tinta, ci au confundat-o (fiind intuneric si ei posibil beti, cu alta persoana). Insa, fiica batranei, a facut o plangere scrisa la politia din sat, abia dupa vreo 2-3 zile; si nici pana acum n-a primit nici un raspuns.
Ce s-ar mai putea face acum, in situatia aceasta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:47, 25 Februarie 2015
Dacă a fost depusă plângere, trebuie să se efectueze cercetări , pentru a fi identificați agresorii.Altceva nu puteți face, decât să vă mai interesați de stadiul dosarului penal.
Dar daca a fost facuta doar o plangere verbala? ...sau e obligatoriu plangere scrisa? In plus, agresorii sunt stiuti... pot fi identificati si cu martori.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Georgian2all, utilizator
Atentie ! Desfasurati demersuri ca victima sa obtina certificat medico legal
Daca victima ,intentioneaza sa solicite despagubiri este obligatoriu sa fie depusa plangere oficiala la parchet
Politia s-a sesizat cu siguranta din oficiu, probabil ca o vor cauta pe batrana sa o intrebe daca intelege sa depuna plangere. Trebuie vazut acum si de cate zile de ingrijiri medicale va avea nevoie conf. CML.
Nu inteleg exact de ce au agresat-o, au incercat sa o jefuiasca? ca in acest caz vorbim de talharie.
Nu au incercat sa o jefuiasca. Au incercat sa o bata pe motiv ca au confundat-o cu o alta batrana, cu care se pare ca aveau "o reglare de conturi"... Am inteles, ca politia nu s-a sesizat, nu a miscat un pai, ba mai mult a incercat sa musamalizeze situatia, deoarece personalul de pe ambulanta ar fi spus ca a fost "o cearta in familie". Un vecin din sat, s-a bagat sa scape pe biata matusa. Iar agresorii s-au scandalizat, intrebandu-l de ce sa baga (si adresandu-se matusii) i-au zis alt nume. Vecinul le-a atras atentia ca nu e femeia respectiva si astia au rupt-o la fuga ...
P.S. femeia pe care vroiau sa o "invete minte" era o vecina cu ei pe ulita din sat.

A stat in spital aproape 3 saptamani.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Georgian2all, utilizator

Alte discuții în legătură

Vaca a impuns o vecina care a facut plangere. COMANGABRIELA COMANGABRIELA Matusa mea era cu vacile pe deal, unde a venit si o vecina, in varsta de 82 de ani, cu vaca ei care umbla dupa taur. Cand vacile au simtit-o au fugit la ea, ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva un atac fizic la persoana? gaby06081978 gaby06081978 Buna ziua, Ma numesc Gabi si am urmatoarea problema. Bunicii mei au de mult timp niste probleme cu un vecin mai violent; certuri, injurri etc. Insa ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizică Acatrinei I Acatrinei I Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați în următoarea problemă. Un vecin și-a lăsat caprele în grădina părinților mei libere.Tatăl meu văzând ... (vezi toată discuția)