avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... orele suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

orele suplimentare

Buna ziua,
revin cu un punct nou de vedere referitoer la un subiect mai vechi...
Asadar, orele suplimentare...iata un exemplu de ore suplimentare:
orice ore peste orele normale ale lunii in curs sunt ore suplimenatre si se platesc 175%...

Adica, daca o luna are 160 de ore ( 20 zile x 8ore /zi) iar eu lucrez 300...rezulta ca voi fi platit cu 100% pentru cele 160 si cu 175% pentru cele 140 facute in plus.

Pentru o luna oarecare am facut un calcul matematic pentru a vedea cu cat am fost platit in regimul 175% si cat ar fi trebuit sa primesc de fapt daca s-ar fi respectat Codul Muncii....

Surpriza mare a fost ca pe varianta de 175% am iesit in pierdere cu vreo 200 lei...

Intrebarea mea este....pe mine m-au tepuit ca n-am avut de ales ...dar, nu este si evaziune fiscala?
Pentru ca eu ma intreb daca statul nu trebuia si el sa primeasaca niste taxe care nu s-au virat? Taxe deduse din cei 200 de lei ?

Si daca inmultesc cu 50 de oameni si apoi cu 5 ani...rezulta o teapa...de vreo 200x5x50=50.000 lei......si taxele aferente...

asadar, poate fi privita o asemnea situatie si din acest punct de vedere?

Cel mai recent răspuns: yoanici , utilizator 10:45, 17 Iunie 2009
Domnilor daca ma gandesc la programul meu de dinaintea ccc,as fi batut recordul la ore suplimentare.Eu am avut 330 ore pe luna,avand in vedere ca, contractul era de 8 ore zi,noi lucram 11 ore.Asta in anii 2005-2006,in anii trecuti lucram 12cu 12.Aveam tura si de noapte.Deci?Sambetele si duminicile lucram 7 ore,binenteles fara libere,decat daca era necesar ne invoia 2-3 ore sa ne rezolvam treburile.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
yoanici, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate in weekend cristinast cristinast ore lucrate in weekend buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: intr-0 luna cu 160 de ore lucratoare un ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare florin102 florin102 Va scriu pentru prima data si am nevoie extrem de urgent de un rspuns de la D-vs. Lucrez la o companie pe baza unui CIM pe durata nedeterminata.Contractul ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare cum se compenseaza orele lucrate sambata si ... daadi04 daadi04 Ore suplimentare Cum se compenseaza orele lucrate sambata si duminica? - plata si zi libera - plata la valoare dubla (tarif/ora) fata de zi normala - 2 ... (vezi toată discuția)