De aproximativ o luna am demarat impreuna cu sotia dosarul pentru achizitionarea unei case prin intermediul programului Prima Casa, la ING.
Am vizitat cateva apartamente, printre ele si unul care noua ne-a placut foarte mult. Am revenit la proprietari Joi, am discutat despre apartament, am picat de acord asupra pretului si am stabilit sa ne intalnim Vineri la banca.
Vineri ne-am prezentat la banca inclusiv cu sefa agentiei prin care am gasit acest apartament. S-au facut copii dupa acte, s-a stabilit modalitatea de plata, suma de avans si a ramas ca Luni sa mergem sa facem antecontractul. Copiile dupa acte au fost transmise in avans la un notar pe care banca ni l-a recomandat si cu care am fost de acord. Am incheiat cerere pentru evaluare si am platit taxa de 400ron.
Ieri am fost sunat de sefa agentiei ca proprietarii s-au razgandit si nu mai vor sa vanda apartamentul. Am fost si eu personal la dansii si am discutat, e fara cale de intoarcere, nu vor insa nici sa achite prejudiciul meu de 400ron.
Va rog sa ma sfatuiti cum considerati ca ar trebui sa procedez mai departe? Banca a trimis notificare la sediul central al lor din Bucuresti sa le spuna daca putem chema evaluatorul in baza acelorasi bani la o alta adresa si asteptam inca raspuns.
In momentul in care se inainteaza de catre banca la evaluator o cerere de evaluare se face si plata in avans a contravalorii serviciului. Deci, banii sunt deja ajunsi la evaluator.
Evaluarea nu s-a facut din vina proprietarilor apartamentului care s-au razgandit pana sa ajunga evaluatorul sa faca evaluarea.
In mod normal, da, ar trebui sa se faca rambursarea banilor de catre evaluator, dar avand in vedere ca lucram cu banci, si ca faptul ca proprietarii s-au razgandit nu e problema evaluatorului...
Cine v-a pus să dați bani înainte de semnarea antecontractului? Nu trebuia să achitați evaluarea înainte să fiți sigur că aveți pentru ce să faceți evaluarea. Când pui căruța înaintea boilor, se întâmplă să nu mai plece.
Ilie1111 > tu daca ai vorbi cu niste persoane ceva, si acele persoane au venit la banca, am facut copii dupa acte care au fost transmise la notar, ti-ar fi dat ceva de banuit? Am platit banii ca atunci cand ma duc la notar sa am si certificatul energetic rezolvat ca sa plece dosarul direct cu totul.
Revenind la subiect, am rezolvat prin intermediul bancii. Intre timp sunasem si eu la evaluator si imi spusese ca imi returneaza banii dar daca tot a intervenit banca, a fost si mai ok asa. Banii au fost virati azi, case closed.