avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina radiata?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina radiata?

cum pot sa aflu daca o masina este radiata din circulatie la politie? mentin ca am cumparat o masina,am cartea,talonul dar proprietarul anterior nu a platit impozitul de 3 ani de zile
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
mezgageza, utilizator
Cel mai recent răspuns: mezgageza , utilizator 16:16, 25 Februarie 2015
Sa clarificam situatia
Initial precizati
am cumparat o masina
,ulterior reveniti cu precizarea
proprietarul anterior nu a platit impozitul de 3 ani de zile

Ce fel de document de achizitie bun mobil ati incheiat daca vanzatorul proprietar nu a achitat impozitul aferent auto,respectiv se inregistreaza cu debite in urmarire care are drept consecinta neeliberarea certificatului,eventual mentionarea debitului in certificat
Neachitarea impozitului aferent auto nu coduce la radierea bunului din circulatie
Radierea auto de la politie reprezinta restrictionarea dreptului de circulatie pe drumurile publice a respectivului bun mobil
Daca vanzatorul se inregistreaza cu impozit neachitat,debitul se inregistreaza la debite in urmarire si genereaza penalitati,dar nu va afecteaza pe dvs debitele vanzatorului
da,sa clarificam....eu am cumparat masina de la vecinul meu...el a cumparat de la o firma (masina in prezent este pe numele unei societati)..ceea ce stim ca vecinul meu nu a platit impozitul de vreo 3 ani...ceea ce vreau sa stiu este ca : cum pot sa aflu daca firma a radiat-o din circulatie sau nu.(Radierea auto de la politie)
Institutia radierii este procedura unica si irevocabila prin care partea interesata si in drept,
solicita autoritatii politiei radierea auto
Cererea de radiere din evidenta politiei are drept consecinta restrictionarea definitiva a dreptului de circulatie pe drumurile publice a bunului mobil
dar cum pot sa aflu daca masina a fost raditata din evidenta politiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiez masina si circul cu ea, ce risc? ContSters233402 ContSters233402 buna ziua!am auzit la cineva ca a radiat masina, pt ca avea impozit de 2500lei si circula asa cu ea.ce risca el sa pateasca daca este depistat??si daca se ... (vezi toată discuția)
Masina luata de la intermediar Bogdan97 Bogdan97 Salut. Am cumparat o masina de la un intermediar acum vreo 2 luni , eu nestiind ce va urma...Dar sa trec la subiectul principal... Intermediarul nu era ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)