avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... STINGEREA DATORIILOR BANCARE IN URMA DECESULUI FRATELUI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

STINGEREA DATORIILOR BANCARE IN URMA DECESULUI FRATELUI

Am un frate care a decedat. In timpul vietii a contractat un imprumut de nevoi personale in banca si o descoperire de card(overdraft)la o alta banca. Precizez ca fratele nu a fost niciodata casatorit,nu avea copii. Singurul bun pe care il detinea a fost un autoturism pt care am deschis succesiunea in vederea vanzarii acestuia.In succesiune sunt trecuti 4 mostenitori(parintii si 2 surori). In calitate de sora am fost contactata de cele 2 banci pentru lichidarea conturilor.In cele 2 contracte de banca nici unul din mostenitori nu suntem codebitori sau giranti.As dori sa stiu daca avem vreo obligatie in vederea stingerii datoriei cu bancile respective?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:14, 24 Februarie 2015
Raspundeti pt acele datorii in calitate de mostenitori, in limita valorii bunurilor mostenite. Asa vindeti masina si dati banii bancii sau o lasati s-o vanda banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)