avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs in casatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs in casatie

Legat de o hotarare a unui judecator de camera preliminara doresc sa fac recurs in casatie.
intrebare:
1 se poate ?-doresc sa invoc faptul ca nu s-a raspuns la o cerere.
2-termenul este de 30 zile fata de primirea deciziei sau a minute?
Multumesc
Nu se poate, pot fi atacate cu recurs în casaţie doar deciziile pronunţate de curţile de apel, ca instanţe de apel, cu excepţia deciziilor prin care s-a dispus rejudecarea cauzelor.
Ok. Multumesc de raspuns, dar contestatia in anulare?
la fel?
Multumesc anticipat.
Caile extraordinare de atac se exercita pentru motive strict si limitativ prevazute de lege si de principiu impotriva hotararilor penale definitive prin care s-a solutionat fondul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie de clasare in fata judec de camera preliminara-se poate ataca cu exceptie de neconstitutionalitate catser catser Am un caz, consider eu evident penal. Procurorul de caz ne da clasare, apoi prim-procurorul apoi judecat de camera preliminara. Se poate contesta -si cum ... (vezi toată discuția)
Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)
Cai de atac ioanandrei ioanandrei Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)