avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declaratia 394
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declaratia 394

Buna
Am avut o contabila care a omis sa depuna declaratia 394 si dupa ce sa primit o somatie in acest sens si garda financiara nea amendat cu 12000 lei pe si noi am platit 6000 in 48 ore. Contabila nu era angajata nu aveam contract cu ea. Intrebarea mea este daca pe cale legala putem sa actionam garda financiara in judecata , si daca s-ar putea obtine ceva sau nu are rost sa, nu avem sanse . Va rog sa ne dati pareri cine a mai avut asemenea cazuri. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 22:10, 16 Iunie 2009
Amenda a fost doar pentru ca nu ati depus Dec 394?...daca au fost nereguli , considerati ca este cazul sa actionati in instanta Garda financiara?....
Nu Garda aplica amenda pt.declaratia 394.amenda ati primit-o de la administratia financiara
pneuros a scris:

Buna
Am avut o contabila care a omis sa depuna declaratia 394 si dupa ce sa primit o somatie in acest sens si garda financiara nea amendat cu 12000 lei pe si noi am platit 6000 in 48 ore. Contabila nu era angajata nu aveam contract cu ea. Intrebarea mea este daca pe cale legala putem sa actionam garda financiara in judecata , si daca s-ar putea obtine ceva sau nu are rost sa, nu avem sanse . Va rog sa ne dati pareri cine a mai avut asemenea cazuri. Multumesc

Contabila trebuia sa plateasca amenda, aceasta declaratie trebuia depusa la semestru, nu incercati sa actionati in judecata totul este in zadar.
Cunosc o contabila care a platit amenda, cat a fost de vinovata nu conteaza, trebuia sa depuna declaratia la administratia fiscala la termen ? DA !, pentru ca nu a depus, a fost buna de plata.
:sorry: Nu aveti scapare !!!
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
amenda a fost pentru nedepunerea declaratiei nereguli nu au fost nu stiu pe cine trebuie dat in judecata intrebarea este daca se poate obtine ceva, prin justitie?
pneuros a scris:

amenda a fost pentru nedepunerea declaratiei nereguli nu au fost nu stiu pe cine trebuie dat in judecata intrebarea este daca se poate obtine ceva, prin justitie?

1. Obligata este persoana responsabila cu evidentele contabile, care trebuiea sa depuna declaratiile aferente comp. Financiar-Contabilitate.
2. Daca nu are forme legale de angajare, atunci raspunde administratorul/directorul/asociatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 394 hingheru hingheru Buna ziua, Daca am uitat sa depun declaratia 394 , pot lua amenda? am inteles ca ameda este intre 12000 si 14000 ron.Este chiar atat de mult, nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratie 394 mariana calin mariana calin Sunt pfa si nu am stiut ca trebuie sa depun declaratia 394. Sunt inregistrata in scopuri de tva din feb. 2008. Ce amenda risc daca depun acum toate ... (vezi toată discuția)
Nedepunere decl.394 CHANEL CHANEL [i]Am omis depunerea declaratiei 394 la 25 iulie 2009 . Am inteles ca daca au trecut 15 zile de la termen si nu am primit o notificare de la finante ,plus ... (vezi toată discuția)