Daca am uitat sa depun declaratia 394 , pot lua amenda? am inteles ca ameda este intre 12000 si 14000 ron.Este chiar atat de mult, nu poate fi firma penalizata cu mai putin ?
Trebuia sa fie depusa pana pe 25.01.2010, am inteles.
din pacate ,nerespectarea obligaţiei de depunere a D 394 se sancţionează, conform prevederilor Codului de Procedură Fiscală, cu amendă:
- de la 2.000 la 3.500 lei pentru persoane fizice
- de la 12.000 la 14.000 lei pentru persoane juridice.
Termenul de depunere :25.01.2010
o penalizare mai mica? cu noroc , cine stie
Multumesc pentru raspuns, mai am cateva intrebari
Daca nu le depun si depun pe 25 februarie pentru ianuarie, care sunt sansele sa descopere ca nu le-am depus ?
Pentru ca am descoperit acum ca nici pe primul semestru din 2009 nu am depus
Iar daca inchid radiez firma,ce se poate intampla?
Multumesc
Sa inchideti, radiati firma aveti nevoie de certificat fiscal. Acesta se elibereaza numai dupa ce depuneti toate declaratiile si achitati datoriile la stat.
Mai bine vindeti firma. Stiu pe cineva care se poate ocupa de asta, cu costuri minime.
Multumesc pentru raspuns.
O sa incerc sa rezolv la adm financiara cu declaratia , poate o primesc fara sa plateasc amenda,poate platesc o amenda mai mica.
La inceput seful meu a luat o amenda pentru nedepunerea la termen a declaratiei 394 si a fost de 500 lei, am achitat pe loc 250 lei. Asta era prima data cand a aparut 394, si nu o depusese din cauza ca unii furnizorii nu aveau corect pe factura CIF corect si el vroia s-o depuna la fix. Aceea a fost prima si ultima data, dar aceasta nu este peste tot la fel la toate administratiile financiare din tara.
Doar pentru nedepunerea declaratiei 390 am auzit sa se ia amenda de 12000. Dar situatia depinde de cat de draguti sau rauvoitori sunt cei de la adm. financiara. Oricui i se poate intampla sa intarzie si nimeni nu ar trebui sa fie sanctionat din prima, ci doar cu avertisment.
Sincer eu cred ca poti scapa fara nicio amenda si nu trebui sa intri in panica ci doar sa te grabesti sa o depui cat de repede. Anul acesta din cauza clientilor am depus 394 pana in 31 ianuarie si nimeni n-a primit nicio amenda. Mai grav este daca nu ai depus 390.
Si iti mai dau inca o informatie: desi nu avea voie o sefa de serviciu de la adm. care tine contabilitati(ceea ce este ilegal) a omis sa depuna 390 la timp, a depus-o cu intarzire iar la control firma a fost sanctionata doar cu avertisment. Daca dansa a omis sa depuna 390 ce zici?
Deci totul este sa-ti faci intrare la o persoana cat de cat amabila, sa nu intri in panica si totul se poate rezolva poate nici nu primesti avertisment. Ti-am mai zis depinde si de adm.financiara dar pentru 394 zic ca n-ai cum sa primesti 12000.
Declaratie 394
hingheru
Buna ziua,
Daca am uitat sa depun declaratia 394 , pot lua amenda? am inteles ca ameda este intre 12000 si 14000 ron.Este chiar atat de mult, nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394
pneuros
Buna
Am avut o contabila care a omis sa depuna declaratia 394 si dupa ce sa primit o somatie in acest sens si garda financiara nea amendat cu 12000 lei pe si ... (vezi toată discuția)