avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune de 1/2 intre un minor si un major
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune de 1/2 intre un minor si un major

Buna ziua. Sunt mama unui minor ce a mostenit in urma decesului tatalui o jumatate din bunuri si banii ramasi. Banii au fost impartiti, bunurile nu, le avem la comun. Desi ca mama a minorului si fratele mare de 30 ani am decis sa vindel lucrurile pt ca nu avem bani suficienti sa cumparam partea celuilalt. Pana aici pare de comun acord. Succesiune facuta la notar: un apartament, un garaj, o masina cu remorca, o barca si suma de bani care deja a fost imaprtita. Pe mine ma intereseaza cum pot ajunge in posesia cheilor si actelor, ca de dupa succesiune fratele de 30 ani si sotia sa nu prea mai sunt de gasit?
Nu ma lasa sa intru in apartament, cauta tot felul de pretexte. Au insistat sa nu facem inventarierea bunurilor din apartament, si asa cred ca nu au mai lasat minic acolo. In conditiile astea cum pot sa actionez sa ii fortez un pic sa imi accepte si fiica mea de 8 ani ca mastenitor real si nu doar in acte, ca eu intentionez sa vand bunurile, iar baiatul nu stiu ce are de gand. Numai in raspar a mers, riscam sa ni se ia curentul si gazul, ca nu am reusit sa facem contract pe numele mostenitorilor. si asa cade pretul la vanzarea apartamentului. Masina ajunge si ea la date scadente, nu v-a mai fi cu acte in regula, iar ii v-a scadea pretul. Am incercat sa conving baiatul sa nu se mai opuna sau sa se fereasca de mine, ca isi face rau singur nu doar mie., ca bunurile sunt pe din doua.
Astept raspuns, multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:30, 25 Februarie 2015
Cum nu ajungeti la un consens, timpul trece si bunurile se degradeaza, cereti partajul in instanta.
Nu trebuie sa aveti musai contract pe numele mostenitorilor, puteti plati gazul si curentul fiind pe numele altuia.
Puteti in instanta sa cereti sa puteti folosi casa si masina pana la partaj sau despagubiri pt lipsa de folosinta.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dora40 dora40 [ editat de moderator-scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare] eu ca mama traiesc in spania cu 3 copii din care unul minor ,prin abandore ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat mostenitor cojocaruconstanta cojocaruconstanta Dupa moarea fratelui meu s-a facut succesiunea la notar, in care erau inclusi: sotia acestuia, eu si o nepoata ( la acea vreme minora) dupa sora noastra ... (vezi toată discuția)
Executare silita dana_sorina dana_sorina Buna seara!In urma cu 4 ani mi-am pierdut tatal,iar acum 2 ani mama.Noi suntem 4 frati(2 baieti si 2 fete),iar unul din frati locuieste in apartamentul ... (vezi toată discuția)