avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Moștenire, divort, exercitare autoritate parinteasca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Moștenire, divort, exercitare autoritate parinteasca de care un presupus bolnav psihic

Bună seara,
Am o prietena care necesita ajutor și m am gândit sa adresez mai multe întrebări referitoare la situația ei pe acest forum! Apreciez orice răspuns!
Prietena mea, a moștenit o casa de la mama ei în urma decesului!
Casa a fost moștenită în urma cu 10 ani, după care s a căsătorit, în urma acestei căsătorii a rezultat o fetița!
Imediat după au făcut un credit la banca pentru cumpărarea unui teren pe care s a ridicat o casa.
Terenul a fost girat de casa moștenită!
Soțul prietenei a internat o la spitalul de nebuni pe prietena mea punând se un diagnostic care ar pune în pericol colegii, familia și copilul!
Prietena mea este perfect sănătoasă iar în noiembrie a fost dusa la spitalul 9 cu o salvare și un echipaj de politie la o doctora prietena cu soțul!
Ce este de făcut? Are vre o șansă să divorțeze și sa obțină custodia fetitei mai ales ca are un diagnostic care relevă ca pune viata în pericol a copilului!
Deja soțul a informat direcția unde prietena lucrează și este pasivă de a și pierde și locul de muncă!
Dacă este declarată nebună ce se întâmplă cu moștenirea?
Va mulțumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Gabriela2020 , utilizator 10:30, 25 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Ce diagnostic mai exact? Cred că un episod a avut, nu prea ajunge un om sănătos dus cu politia și salvarea la spital.
Moștenirea ei a vândut-o, în cazul unui partaj va trebui sa facă dovada ca a avut o contribuție mai mare și are dreptul la o cotă mai mare.
În cazul unui divorț, poate cere ca autoritatea părintească să fie exercitată în comun, domiciliul copilului sa fie la ea, pensie. La partaj poate cere sa i se atribuie bunul și să îi dea sulta soțului.
Dacă e bolnava, se prea poate sa nu se permită ca minorul sa locuiască cu ea.
Dacă e pusa sub interdicție, va avea un tutore, insa pana se termina procesul de punere sub interdicție, dacă e cazul, va fi numit un curator special care s-o reprezinte la partaj.
Mulțumesc mult pentru implicare! Am sa i aflu diagnosticul în cursul zilei de astăzi! Este ea în pic mai "paranoia" dar nu este nebuna, o cunosc!
Soțul, împreună cu agentul imobiliar și doctora de la spitalul 9 se pare "ca i joaca cărțile "
În noaptea când au chemat salvarea și poliția, s a opus sa meargă, și de fapt soțul era mai agitată decât ea!
Ii este teama ca va rămâne pe străzi și fără copil, mai ales ca este pe lista" expulzarii" la locul de muncă!
Se pare ca, cu diagnosticul pe care îl are nu își mai poate găsi niciun job în București și nicăieri în România.
Terenul unde s a construit casa este în proces de vânzare!

Va mulțumesc anticipat
Moștenirea nu a vândut o, nici nu are cum având în vedere ca, cu apartamentul de 4 camere în București a girat terenul de la ciolpani unde s a construit și casa! Nu plătește casa, ii ia banca ambele case sau o scot nebuna, fără job și asa soțul preia ratele care sunt în valoare de doar 300 euro!
Soțul este la a 2 a căsătorie, se pare ca și croiește drum către fosta nevastă!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Și totuși, dacă nu era agitata nu o internau. Acum e acasă, ia tratament sau cum?
Cu agentul imobiliar ce mai e?
Nu înțeleg ce e cu terenul, vor sa il vândă pe asta pe care au construit?
Scuze, reținusem greșit în ce privește moștenirea.
La partaj, poate cere sa i se atribuie lui casa și creditul, sa ii dea sulta și sa mute ipoteca pe casa, va cita și banca.
Ce inseamna un pic "paranoia"?
A fost internată 1 zi și i s a pus diagnostic!
Ea este la birou, muncește, nu sta acasă!
Creditul pentru teren și mai apoi s a construit casa pe el sunt făcute în timpul căsătoriei!
Casa și terenul sunt date în vânzare!
Agentul imobiliar este bun prieten cu cei 2 și trăiește numai din manipulări.
Agentul imobiliar și a internat fratele la spitalul 9 cu tulburări grave psihice și acolo s a împrietenit cu doctora cu pricina!
I a sugerat soțului ca soția ar avea tulburări psihice, de aici vine internarea la acel spital!
Ea, este disperată, ii este frică să nu ajungă pe străzi.
Creditul pentru teren l a făcut doar ea.
E un pic mai agitata ea din fire dar nebună nu prea pare sa fie.
Mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri grave politie si spital ContSters330735 ContSters330735 Salut, un prieten mi-a recomandat sa postez articolul meu si aici, un prieten mi-a spus pe Facebook ca \\\\"sunt abuzuri mari, doctora de la un spital ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara bogdan666 bogdan666 Buna ziua, Am un var primar care a incercat sa se sinucida de 2 ori saptamana trecuta, a fost oprit la timp de ambele dati. Acum e internat insa doctorul ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort marcelutza marcelutza Buna ziua,v-as ruga sa-mi spuneti daca exista un termen limita in care poti cere sa se faca partajul intre soti,dupa divort.Dupa 3 ani de la divort fosta ... (vezi toată discuția)