avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Documente justificative (refacturare) Organizatie ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Documente justificative (refacturare) Organizatie Nonprofit?

Lucrez într-o organizație non profit fără activitate economică (X) și facem parte dintr-un grup de mai multe organizații non profit unele avand si activitate economica. Sediul nostru este într-o cladire dată pe numele nostru printr-un contract de comodat de o alta insituție (Y) care face parte din acelasi grup. Cladirea fiind mai mare decat nevoile noastre,s-a hotarat ca in aceeasi cădire cu noi să-și desfasoare activitate încă o organizatie (Z) tot din grupul nostru.
Toate contractele pentru utilități (apă,gaze,en.electrică,etc) vor fi pe numele organizatiei la care lucrez X. Care este forma legală prin care ca eu organizație X, pot sa-mi recuperez cota parte din aceste utilități, stabilită (deocamdată verbal) între noi la un procent (25%si 75%).Ce documente pot să întocmesc eu (X) pentru a avea și ei (Z) documente justificative în contabilitate având în vedere că facturile de utilități vor fi pe numele X. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
Catela, utilizator
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 19:17, 6 Martie 2015
Din ce inteleg, nu exista nicio relatie contractuala intre X si Z ci doar intre X si Y si Z si Y. Ar trebui creata aceasta relatie contractuala pentru a-i putea refactura utilitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere sau comodat ?? doar_andreea doar_andreea Buna ziua , Am o nelamurire . Firma unde lucrez(sa spunem X ),are un contract de inchiriere cu o asociatie non-profit , pentru un spatiu in care isi ... (vezi toată discuția)
Membru in asociatie apolitica, dar in acelasi timp membru in asociatie politica pentru tineri Equilibrio Equilibrio Sa zicem persoana X este membra in Asociatia non-profit, non-guvernamentala si apolitca Y, dar se zvoneste ca, in acelasi timp, este membra in asociatie ... (vezi toată discuția)
Bun confiscat Mari2018 Mari2018 Buna ziua!O societate X proprietara a unei clădiri are încheiat un contract de comodat cu o alta societate Y.Societatea Y (având drept prevazut in ... (vezi toată discuția)