avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri pe salariu

Buna ziua,
Va rog, frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
un salariat are x popriri in valoare de y lei. Are un salariu de baza lunar brut de 975 lei si spor de vechime 5%, program de 8 ore. Care este valoarea sumei ce i se retine lunar (cum se calculeaza) si cum se imparte suma retinuta cand angajatul are mai multe popriri?
Cu respect si consideratie pentru repondenti
Daca sumele cerute sunt mai mici decat 1/2 din venitul salarial, da, distribuiti exact sumele cerute, dar daca sunt mai mari v-am explicat ce trebuia sa faceti cronologic, nu puteti dvs. sa distribuiti venitul ca nu stiti cum, cititi ce v-am scris mai sus si informati in scris executorii asupra starii de fapt.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
trandafir2, moderator
trandafir2 a scris:


Haha ..da, bine. :)) ..face tertul poprit distributia sumelor, cand el nici nu stie ce inseamna.
Faptele se petrec cronologic, are o somatie de poprire, opreste sumele; ii mai vine o somatie si suma este insuficienta, in momentul ala face adresa de instiintare executor si este acoperita, si cu asta basta.



Este a nu știu căta oară când vă exprimați fără să aveți habar despre ce vorbiți. Încetați să vă dați aiurea cu părerea, vorbiți doar despre ce cunoașteți. Sfatul dvs. greșit îl poate duce pe terț în situația de a se valida poprirea împotriva sa deoarece sumele indisponibilizate trebuie virate în 5 zile. Încetați să nenorociți oamenii cu sfaturile dvs.!

În practică, în astfel de situații, terțul poprit face distribuirea în funcție de prioritatea creanțelor și de cuantumul sumelor, pentru creanțele cu aceeași prioritate.


Doamnă, trebuie să știtți că popririle pe Codul de procedură fiscală au prioritate. Dacă aveți printre creanțele creditorilor urmăritori, creanțe ale statului, plătiți către ei toată suma.

Dacă nu sunt datorii la stat se va urmări ordinea de prioritate prevăzută de art. 864 NCPC.

Obligaţiile terţului poprit
(2) Dacă sunt înfiinţate mai multe popriri, terţul poprit va proceda potrivit alin. (1), comunicând, după caz, executorului ori creditorilor arătaţi la pct. 1 şi 2 din acelaşi alineat numele şi adresa celorlalţi creditori, precum şi sumele poprite de fiecare în parte.


Iar validarea popririi impotriva tertului are loc doar daca acesta nu isi respecta obligatiile, ceea ce nu este cazul aici.



Ilie1111 a scris:

Dacă nu sunt datorii la stat se va urmări ordinea de prioritate prevăzută de art. 864 NCPC.

De unde stiti dvs. daca sunt sau nu datorii la stat si care sunt creantele?
In plus, cititi art.864 pe care l-ati citat si vedeti cine face distribuirea sumelor.
Domnule, credeți-mă că m-am întâlnit de 1000 ori cu astfel de spețe.
Știu exact ce prevede legea, dar mai știu și ce se poate aplica practic din ce prevede legea, fără să existe riscuri pentru terțul poprit.

V-am mai zis-o, eu vorbesc din experiență, dvs doar expuneți o părere personală, pe baza textului de lege.

De unde știu eu? De ce ar trebui să știu eu? Terțul poprit știe care sunt titlurile executorii și care sunt creditorii urmăritori, date în funție de care va face distribuirea chiar și dacă nu avem vreo poprire pe codul de procedură fiscală.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Buna ziua,

In cazul in care esti tert poprit si ai mai multe popriri( toate popriri de la bej, venite la distanta de o luna sa zicem si toate pentru credite bancare).
Care este ordinea de prioritate? In functie de vechimea popririi sau in functie de vechimea in arhiva electronica? Si cum se calculeaza sumele?1/3 pentru primul inscris si diferenta se imparte?
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs de popriri comerciale / intre profesionisti, prin executori smeagull smeagull Buna ziua, pentru un furnizor de-al meu X am doua popriri successive prin executor judecatoresti diferiti, infiintate la cateva zile distanta. Nu stiu cum ... (vezi toată discuția)
Calcul 2 sau mai multe popriri Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, cum procedam in situatia in care pe numele unui salariat avem 2 sau mai multe popriri ?! Stim ca regula este ca totalul popririlor sa nu ... (vezi toată discuția)
Validare poprire , sau nu ? discover discover Buna tuturor. Tertul poprit , comunica executorului meu , ca , desi suntem primii cu infiintarea popririi ,el nu poate face plati catre noi , deoarece ... (vezi toată discuția)