avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de maternitate

Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot beneficia de concediul de maternitete (pre/post natal)? Situatia mea este urmatoarea:sunt insarcinata si voi naste la sfarsitul lunii septembrie, nu lucrez de aprox 1 an dar urmeaza sa ma angajez in martie cu jumatate de norma. 1) Imi poate plati angajatorul concediul de maternitate in aceste conditii? 2) Daca nu, ce s-ar putea face? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:59, 28 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. Veti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) daca la data intrarii in concediul de maternitate sunteti salariata si aveti cel putin o luna lucrata.

2. Indemnizatia pentru concediul de maternitate este platita de angajator care o recupereza in totalitate de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal AlinaCatalina94 AlinaCatalina94 Buna ziua.Am terminat liceul anul acesta si din iulie mi-am depus dosarul de somaj.In data de 13 septembrie m-am angajat la un magazin care acum la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)