avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de deces
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de deces

Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 3 ani in Italia. As dori sa stiu unde sa merg pentru a face rost de certificatul de deces? Mentionez ca nu am niciun act care sa dovedeasca ca a murit.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:21, 25 Februarie 2015
Aveti cunostinta daca la autoritatile italiene a fost inregistrat decesul? Unde a fost inmormantat? Aflati locul si data decesului din Italia si adresati-va personal la primaria din localitate sa verificati daca in registrele lor este sau nu efectuata inregistrarea. Daca este solicitati un extras multilingv de deces, deoarece acesta nu trebuie tradus in limba romana. Pe baza extrasului din Italia solicitati la primaria de la locul dvs. de domiciliu din Romania ori la ultimul loc de domiciliu al tatalui dvs. din Romania inregistrarea decesului. Desigur puteti sa formulati o solicitare de certificat si la DEPABD starea civila Bucuresti, dar dureaza.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea certificatului romanesc sorina1978 sorina1978 buna seara am si eu o problema daca m ati putea ajuta cu un sfat. am un baietel de 5 ani nascut in spania tatal fiind spaniol necasatoriti. acum eu si ... (vezi toată discuția)
Pasaport mortuar acbin acbin Buna seara.Concubinul meu a decedat in Italia acum jumatate de an.Exista un pasaport mortuar care se afla la fratele decedatului.Am cu acest barbat un copil ... (vezi toată discuția)
Sentinta pronuntata intr-un stat u.e. bep bep O sentinta pronuntata in Italia in care se desface casatoria dintre doi cetateni romani iar copilul este incredintat mamei, in ce forma trebuie prezentata la ... (vezi toată discuția)