avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare numere cadastrale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare numere cadastrale

Buna ziua,
Am inceput procedurile pentru a face cadastrul si instabularea apartamentului tatalui meu. Apartamentul se afla la atajul 2 al unei vile cu inca 2 apartamente cu alti 2 proprietari. Problema a aparut cand la depunerea dosarului la Oficiul de Cadastru s-au gasit 2 numere cadastrale din 2004 deja atribuite unul intregii cladiri si unul doar apartamentului de la parter dar fara sa existe si intabulare sau finalizarea dosarului. Practic cele 2 numere cadastrale nu pot fi folosite nici de mine acum cand imi fac cadastrul si intabularea si nici chiar de cei de la parter care au depus niste acte incomplete pentru cadastru dar nu au finalizat lucrarea atunci in 2004. Mi se cere de la Cadastru sa aduc declaratie notariala de la toti cei 3 proprietari cum ca suntem de acord cu anularea numerelor atribuite in 2004 pentru a se putea face corect acum documentatia. Problema apare ca cel de la parter nu e proprietar al apartamentului. Acesta este al parintilor lui, tatal e decedat si acum e in plin proces de succesiune pentru jumatate din casa iar pe restul de jumatate este proprietara mama dansului o femeie de 85 de ani care sta in Calarasi si nu e transportabila. Iar proprietara de la etajul 1 nu isi gaseste actul de proprietate si deci nu se poate prezenta la notar sa dea declaratie pentru ca nu poate face dovada ca e proprietara apartamentului... Eu ma grabesc destul de tare cu actele deoarece vreau sa vand apartamentul si nu inteleg cum intr-o tara in care mi se garanteaza dreptul de proprietate, cel putin formal, ajung sa stau dupa unul si altul sa anulez acte care nu au fost gresit depuse de mine. Am inteles ca legea zice ca toti proprietarii trebuie sa dea ok de anulare, dar nu exista doar alb si negru... Se poate ca fie situatii in care pur si simplu nu am cum sa obtin aceasta declaratie in timp util pentru mine. Ca de obtinut odata si-odata tot o voi obtine, dar eu am nevoie urgent de acte. Incerc sa intru in audienta la Cadastru dar chiar nu stiu ce sa fac mai departe.. daca ma lovesc de capete seci mai departe....Exista ceva portite de scapare???
Cel mai recent răspuns: kassasi , utilizator 10:03, 26 Februarie 2015
Nu este mai simplu sa obtineti dumneavoastra, pentru proprietatea dumneavoastra numar cadastral??
Ca exemplu am intalnit situatia in care un imobil format din mai multe "corpuri " a fost o parte vandut, o parte mostenire.... unul din ele a ramas cu numarul vechi iar celalalt a scos un alt numar cadastral.
Am incercat dar de la cadastru mi s-a cerut anularea celor vechi. Mi-au spsu ca doar asa se paote executa lucrarea... Si mie mi se pare normal sa pot scoate alt numar pentru apt meu si gata... dar nu cunosc exact legea. Am inteles ca este ceva de anul trecut.... Ma gandesc ca probabil cei de la cadastru vor sa se spele pe maini de ceva ce ar trebui sa faca ei si ma lasa pe mine cu toata alergatura. Daca din 2004 pana acum au ramas in vigoare niste numere de care oricum nu se poate folosi nimeni, mi se pare aberant sa mi se ceara sa anulez ceva care nu e valabil... Voi merge saptamana viitoare in audienta la ei cu toate actele si trebuie sa existe vreo cale de rezolvare. Am mai primit tot de la cea la care este dosarul la cadastru solutia ca daca nu imi convine decizia sa merg in instanta!! Pai asta ar fi proces civil si astea dureaza de te doare capul.. Cum sa stau atat pentru o prostie fara sa pot dispune de bunul meu?? Doar pentru ca exista niste nenorocite de numere care nu sunt din vina mea invalide... Ce vina am eu in toate astea??? Cum sa merg in instanta pentru ceva ce tine doar de interpretarea unei legi? Nu e treaba lor sa rezolve lucrurile astea? De ce sa ajung la instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara Geral Geral Buna ziua. Mi s-a retrocedat proprietatea pe legea 112 prin hotarare judecatoreasca. Tot prin hot jud s-a anulat contractul de vanzare-cumparare facut de ... (vezi toată discuția)
Intabulare dupa cadastru mireagica mireagica avem cadastru realizat in 2004.am fost sa intreb de intabulare si mi s_a spus ca acel cadastru nu mai este valabil ca trebuie sa platesc un alt cadastru si ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)