In dec. 2014 eu am intrat in somaj. In22 ian. 2015 m-am angajat la o firma la peste 50 km de resedinta mea. Cei de la AJOFM m-au informat ca odata cu schimbarea domiciliului si pe BI pot beneficia de prima de instalare.
In data de 20 feb. mi s-a eliberat si CI-ul nou.
Insa ieri am primit o notificare de la angajator cum ca mi se va desface contractul de munca in baza art. 31, alin 3. Firma era in insolventa si s-a inchis. Tot cu ziua de ieri insa mi s-a facut un alt contracta pe alta firma, acelasi administrator.
Intrebarea mea este daca in conditiile date mai beneficiez de prima de instalare sau nu?
art.75 din Legea 76/2002:
....
(5) Persoanele care beneficiază de prime de mobilitate au dreptul la menţinerea acestora şi în cazul în care, în perioada de 12 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează în termen de 30 de zile la un alt angajator, în
aceleaşi condiţii, respectiv pentru o perioadă mai mare de 12 luni, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 de km de localitatea în care îşi au domiciliul sau, după caz, în aceeaşi localitate în care a fost şi primul angajator la care persoana s-a încadrat în muncă şi, ca urmare, şi-a schimbat domiciliul în acea localitate.
In speta, opinia mea este ca veti beneficia de acesta prima.
Prima instalare
ilmc
Buna seara.
Pot beneficia de INDEMNIZATIE DE INSTALARE sau INCADRARE sau MOBILITATE conform legislatiei in vigoare la data de 14.01.2021 ?
Va relatez pe ... (vezi toată discuția)