avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ocuparea abuziva a spatiului comun /domeniului pubilc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ocuparea abuziva a spatiului comun /domeniului pubilc

spatiul ce permite accesul la iesirea /intrarea din spatele blocului in care locuiesc , este ocupat abuziv de catre o familie ce locuieste la parterul blocului , insa,in acel locs e afla instalate contoarele electrice ale tuturor locatarilor . Accesul a fost blocat tot de familia mai sus mentionata prin aplicarea unei usi incuiata cu cheia proprie.iar usa de iesire din spatele blocului fiind sudata. Riscurile vi le imaginati. Asociatia de proprietari nu face nimik, zice ca nu poate. S-au facut sesizari la pmpieri insa acestia nu au aplicat decit o amenda usoara familiei in cauza pentru ca au gasit fire de electricitate suplimentare. Ce este de facut?( Familia in cauza este extrem de vulcanica)
Totodata, aceeasi familie in mod abuziv, a imprejmuit cu gard de plasa metalica , incuiat cu lacat, spatiul public ce delimiteaza atit fata blocului cit si spatele blocului , depozitind diferite obiecte iesite din uz ce reprezinta adevarate focare de infectie pentru sanatatea locatarilor.Si de aceasta dat este limitat accesul tuturor, sa nu mai spun ca daca scutur ceva pe geam si din gresala cade jos, am pirdut obiectul.Nu creste un fir de iarba , insa gunoaiele sunt la mare cinste. Primaria sta cu miinile in sin. Ce este de facut? As dori sa traiesc intr-un spatiu curat, si sa imi fie respectate drepturile de proprietar , ias asociatia de proprietari sa isi justifice obiectivele pentru care este platita.Orice parere imi este de ajutor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 16:58, 21 Octombrie 2015
faceti reclamatie la primarie si la politie pentru ocuparea ilegala a domeniului public (nu are autorizatie de constructie.
de asemenea, in adunarea generala puteti decide ca sa-i concesionati acea suprafata ocupata abuziv (pentru o suma mare, ca sa-i treaca cheful de a mai tine ocupat locul) si sa o puna la plata la calculul intretinerii pina il elibereaza. el trebuie sa conteste aceasta decizie la tribunal in 45 de zile de la afisarea deciziei la avizier (faceti poze cu avizierul avind anuntul, pt tribunal). la tribunal va garantez ca va pierde procesul, neavind acte pe spatiul respectiv. in aceeasi decizie sa se gfaca referire si la usa sudata, si sa se decida deschiderea ei, dupa care treceti la operatiunea propriu-zisa, eventual in prezenta politiei. isi poate lua amenda daca devine recalcitrant
De la Primarie au raspuns printr-o adresa foarte sec ca in mod eronat adresa a fost dirijata la un compartiment care se ocupa de constructiile ilegale. Adica din conceptia lor rezulta ca trebuia turnat beton ca sa reprezinte constructie , iar gardul de fier inchis cu lacat nu constituie constructie. Mi-au mai spus ca trebuie sa fac din nou o adresa catre depatamentul de control al asociatiilor. ha ha ha si daca si de data asta primarul directioneaza gresit adresa? Au invocat prevederile art. 3 din Legea 50/1991, gardul in discutie nu constituie o lucrare de construire, care necesita obtinerea unei autorizatii de construire , insa, nu s-au gindit ca fiind vorba de ocuparea domeniului public sunt aplicabile prevederile Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul acesteia , potrivit careia, titularul dreptului de proprietate publica apartine statului , respectiv unitatilor administrativ-teritoriale, situatie in care, obtinerea unei astfel de autorizatii implica si detinerea unui titlu asupra terenului si depunerea unei documentatii complete in acest sens.
Mai mult potrivit art. 30 din Regulamentul privind serviciile publice , parcurile si zonele verzi, cetatenii au dreptul de a contribui la amenajarea acestora, prin creerea aliniamentelor de arbori si arbusti, care potrivit legii, sunt oferite cu titlu gratuit de catre serviciile abilitate din cadrul Primariei .
Am studiat legea 230/2007 a asociatiilor de proprietari . Daca cineva mai are alte sustineri va rog sa impartasiti.
domnule sesizati oficial presedintele sa ceara chemarea in judecata a celor care locuiesc acolo pt ca ocupa abuziv partea comuna a blocului si in instanta cereti evacuarea lor
im mare dureaza maxim 9-10 luni pana obtineti ordinul de evacuare si atunci ii ia politia pe sus
@fyeratanye,
Au trecut peste 6 ani de la deschiderea acesteiu discutii. In acest timp acel proprietar a valorificat terenul si gunoaiele, iar cu banii castigati si-a construti villa ori a cumparat tot blocul.
scuze ,eram pierdut prin forum si eram atat de concetrat ca nu a mai vazut cand a fost postat ultimul raspuns. :(( mii de scuze .se poate sterge ce am postat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingradire spatiu public, legal? andreeabiz andreeabiz 2 vecini au blocat accesul in spatiul verde dintre blocuri (unde se afla si zona de batut covoare) cu un gard de metal inalt si poarta cu lacat, fara a cere ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc razerul razerul Vecinii de scara de la etajele 1, 2, 3 si 4 pe aceiasi parte a scarii blocului (bloc cu parter si 4 nivele), au hotarat pe propria cheltuiala reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Legea asociației de proprietari aura gabriela aura gabriela Bună ziua.Vă rog, mă poate ajuta cineva cu un răspuns concret în ceea ce privește:- fondul de penalisari; este legal ca acesta sa fie folosit pentru ... (vezi toată discuția)