avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezervare si antecontract apartament nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezervare si antecontract apartament nou

Buna seara,

Ieri am am fost la o agentie imobliara si am semnat un contract pentru rezervarea unui apartament intr-un bloc ce urmeaza a fi finalizat in septembrie.
Rezevarea a fost 1000 Euro, iar acum urmeaza sa achit inca 1200 Euro (reprezentand diferenta de pana la 5% cat e avansul la creditul prin programul Prima Casa). Prima intrebare este daca e normal sa achit cu asa mult timp avansul?
O alta clauza care mi-a atras atentia este una conform careia eu trebuie sa achit 0,5% din suma, procent care reprezinta comisionul bancii dezvoltatorului pentru retragerea banilor. Este normala o astfel de clauza?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: FZR23 , utilizator 14:49, 6 Martie 2015
Contractul este un act bilateral, astfel incat daca il semnati consimtiti ce scrie acolo, astfel incat este normal ce scrie daca va invoiti asa.

Paranteza - este incredibil cum in 2015 inca se mai platesc bunuri viitoare fara cea mai mica garantie a executarii corecte, in fine ..nu ne intereseaza.
Nu sunteți obligat sa plătiți comisionul, decât dacă doriți Dvs. Avans dați pentru a semna un antecontract - cei 5% pentru prima casa. Valoarea apartamentului in antecontract se va stabili in RON la cursul BNR de la data antecontractului. Cereți sa se noteze antecontractul in cartea funciară, pentru a fi acoperit. Citiți cu atenție clauzele antecontractului.
Multumesc pentru raspunsuri.
Sper sa ma inteleg cu dezvoltatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămurire avans antecontract vladmuresan02 vladmuresan02 Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului. Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Prima casa -- tzeapa curs valutar anonim86 anonim86 Salutare, Cred ca sunt destule topic-uri deschise cu prima casa si diferenta de curs bnr. De curand am semnat un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)