Ieri am am fost la o agentie imobliara si am semnat un contract pentru rezervarea unui apartament intr-un bloc ce urmeaza a fi finalizat in septembrie.
Rezevarea a fost 1000 Euro, iar acum urmeaza sa achit inca 1200 Euro (reprezentand diferenta de pana la 5% cat e avansul la creditul prin programul Prima Casa). Prima intrebare este daca e normal sa achit cu asa mult timp avansul?
O alta clauza care mi-a atras atentia este una conform careia eu trebuie sa achit 0,5% din suma, procent care reprezinta comisionul bancii dezvoltatorului pentru retragerea banilor. Este normala o astfel de clauza?
Contractul este un act bilateral, astfel incat daca il semnati consimtiti ce scrie acolo, astfel incat este normal ce scrie daca va invoiti asa.
Paranteza - este incredibil cum in 2015 inca se mai platesc bunuri viitoare fara cea mai mica garantie a executarii corecte, in fine ..nu ne intereseaza.
Nu sunteți obligat sa plătiți comisionul, decât dacă doriți Dvs. Avans dați pentru a semna un antecontract - cei 5% pentru prima casa. Valoarea apartamentului in antecontract se va stabili in RON la cursul BNR de la data antecontractului. Cereți sa se noteze antecontractul in cartea funciară, pentru a fi acoperit. Citiți cu atenție clauzele antecontractului.