avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Rovinieta

Buna ziua. Lucrez la o firma de transport si conduc un automobil dacia logan care este in leasing. Am circulat cu el pana astazi fara sa imi dau seama ca mi-a expirat rovinieta din noiembrie 2014, timp in care am trecut zilnic de minim 2 ori prin fata camerei de rovinieta.
Astazi am primit primul la firma primul proces verbal care a fost intocmit pe data de 16 februarie 2015 si de unde reiese ca sunt amendat cu 250 lei pentru lipsa rovinieta pe data de 12 noiembrie 2014.
Avand in vedere ca am trecut in aceste 3 luni de aproximativ 200 de ori prin fata camerelor de rovinieta sa ma astept sa imi mai vina 200 de procese verbale?
Are valabilitate legea nr 144/2012 unde spune ca trebuie sa fii anuntat in maxim 30 de zile si ca in 30 de zile poti fi amendat doar o singura data?
Daca da aceste 30 de zile se calculeaza de la data intocmiri primului proces verbal (adica 16 februarie 2015) sau de la data primei constatari a treceri fara rovinieta (12 noiembrie 2014)?
In ce conditii procese verbale se prescriu?
Amenzile de rovinieta trec la finantele publice?
Ce se poate face ca sa nu platesc aceste amenzi in caz ca vor fi mai multe?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MIHULUCIAN , utilizator 21:27, 25 Februarie 2015
puteti sa contestati amenda primita. exista sufieciente solutii in practica prin care s-a dispus ca aceste procese verbale sunt lovite de nulitate absoluta. de asemenea sub si alte prevederi care va sunt favorabile, chiar in situatia in care in realittae dvs ati condus fara sa aveti aceasta taxa achitata. In masura in care vor ajunge atatea procese-verbale cate treceri ati avut dvs. sigura solutie pentru a beneficia de prev legale este sa contestati amenda
mi-ati putea spune care imi sunt prevederile favorabile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda nieta rovi leonardarghir leonardarghir buna ziua.anul trecut in noiembrie am primit prin posta un plic care continea un p/v de amenda lipsa rovinieta emis de cnadr.procesul verbal de contraventie ... (vezi toată discuția)
Amendă rovinieta Gabriela138 Gabriela138 Am fost amendat in 2012 de patru ori pentru ca am circulat fara rovinieta. Am platita cele patru amenzi, dar fara sa platesc si cei 28 de euro, tariful de ... (vezi toată discuția)
Sanctiune lipsa rovinieta la mai mult de 30 de zile de la comiterea contraventiei valyyc valyyc Buna ziua! Am uitat de rovineta si am circulat cu ea expirata. De atunci au trecut 30 de zile Mai pot fi sanctionat si dupa expirarea perioadei de 30 ... (vezi toată discuția)