avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnare contract de munca si vreau sa renunt
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnare contract de munca si vreau sa renunt

Am semnat un contract de munca si va fi inscris la ITM pe 1 03 2015, vreau sa renunt, am primit o oferta mai buna.Se poate sau am repercursiuni si cum e bine sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 26 Februarie 2015
Se poate sa renuntati fara probleme la contract daca sunteti in perioada de proba, astfel Codul muncii prevede:
Art. 31
(3) Pe durata sau la sfârsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Nu am perioada de proba,este contract determinat pe 2 ani,este semnat de mine si urmeaza sa il inregistreze la ITM
Aveti certificat medical pentru angajare? ...predat angajatorului
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
trandafir2, moderator
Nu am dat certificat medical ,numai copie CI am dat si am semnat contractul, am lucrat inainte cu o alta firma care lucra cu ei, dar era contract de colaborare intre mine si firma unde am lucrat.
Ahh .. super, la angajare (si la schimbarea locului de munca) trebuie obligatoriu certificat medical, altfel contractul de munca este nul, conform codului muncii:
Art. 27. — (1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.

Alte discuții în legătură

Semnarea contractului silviu35 silviu35 AM semnat contractul pe perioada nedeterminata cu functia de gradinar nu am facut fisa medicala mia cerut copie dupa buletin si nu am semnat protectia ... (vezi toată discuția)
Semnat contract individual de munca inca fara examenul medical NewMenace NewMenace Buna ziua am semnat un contract individual de munca pe data de 27.03 fiind incadrat cu data 28.03 in munca, insa nici pana acum nu am efectual examenul medical ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara adeverinta de la medicul de familie ContSters242138 ContSters242138 Buna ziua, S-a incheiat un contract de munca cu o persoana, fara adeverinta de la medicul de familie, doar cu adeverinta de la medicina ... (vezi toată discuția)