Am semnat un contract de munca si va fi inscris la ITM pe 1 03 2015, vreau sa renunt, am primit o oferta mai buna.Se poate sau am repercursiuni si cum e bine sa procedez?
Se poate sa renuntati fara probleme la contract daca sunteti in perioada de proba, astfel Codul muncii prevede: Art. 31
(3) Pe durata sau la sfârsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Nu am dat certificat medical ,numai copie CI am dat si am semnat contractul, am lucrat inainte cu o alta firma care lucra cu ei, dar era contract de colaborare intre mine si firma unde am lucrat.
Ahh .. super, la angajare (si la schimbarea locului de munca) trebuie obligatoriu certificat medical, altfel contractul de munca este nul, conform codului muncii: Art. 27. — (1) O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de muncă.