avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnare contract de munca si vreau sa renunt
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnare contract de munca si vreau sa renunt

Am semnat un contract de munca si va fi inscris la ITM pe 1 03 2015, vreau sa renunt, am primit o oferta mai buna.Se poate sau am repercursiuni si cum e bine sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 26 Februarie 2015
freeelis a scris:

Nulitatea unui c.i.m. care inca nu a intrat inca in vigoare este o absurditate.

A intrat in vigoare la data semnarii, aaa ..ca nu-si produce efectele decat de la data inceparii activitatii este altceva.

In plus, Art.57 vorbeste despre încheierea valabilă a contractului individual de muncă si de nulitatea acestuia.

In plus, se specifica in Art.57 (6) Constatarea nulității și stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părților.
(7) Dacă părțile nu se înțeleg, nulitatea se pronunță de către instanța judecătorească

Deci asta a fost si recomandarea mea, ca userul impreuna cu Angajatorul sa constate nulitatea contractului prin acordul partilor.
Daca nu-si produce efectele nu are cum sa se constate nulitatea si nici nu se poate inceta un astfel de act , decat incepand cu data de 01.03.2015.

art.57 (1) Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.
..

Textul vorbeste despre conditii , coroborand art.27 cu acest text , rezulta ca prezentarea unui certificat medical este o conditii de valabilitate a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea contractului silviu35 silviu35 AM semnat contractul pe perioada nedeterminata cu functia de gradinar nu am facut fisa medicala mia cerut copie dupa buletin si nu am semnat protectia ... (vezi toată discuția)
Semnat contract individual de munca inca fara examenul medical NewMenace NewMenace Buna ziua am semnat un contract individual de munca pe data de 27.03 fiind incadrat cu data 28.03 in munca, insa nici pana acum nu am efectual examenul medical ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara adeverinta de la medicul de familie ContSters242138 ContSters242138 Buna ziua, S-a incheiat un contract de munca cu o persoana, fara adeverinta de la medicul de familie, doar cu adeverinta de la medicina ... (vezi toată discuția)