avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnare contract de munca si vreau sa renunt
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnare contract de munca si vreau sa renunt

Am semnat un contract de munca si va fi inscris la ITM pe 1 03 2015, vreau sa renunt, am primit o oferta mai buna.Se poate sau am repercursiuni si cum e bine sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 26 Februarie 2015
Nu mi sa cerut.Probabil il fac controlul medical dupa. Multumesc.Deci pot semna cu ceilalti fara probleme,nici aici nu au cerut certificat medical.,oare incalca si astia legea?

Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
man67, utilizator
1) Certificatul medical trebuie obtinut inainte, nu dupa angajare.
2) Cu acest atu in buzunar, va duceti si solicitati o incetare a contractului de munca cu acordul partior in mod civilizat, in baza art.55 (b). Daca si doar daca va refuza acordul partilor le inaintati o hartie prin care le aduceti la cunostinta ca au incalcat legea si denuntati contractul de drept.



man67 a scris:

oare incalca si astia legea?

Fara sa vrea probabil ca da, legile sunt greu de respectat, multe si incalcite. Toata lumea le incalca, fara intentie poate.
1. Nulitatea prevazuta la art.27 C.mun. poate fi acoperita ulterior.

art.57 C.mun.
...
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.

2. Daca c.i.m. incepe sa-si produca efecte incepand cu data de 01.03.2015, atunci nici nu aveti ce sa incetati.
Prin urmare, niciunul din articolele invocate de mai sus nu va sunt incidente in situatia dvs.

3. C.i.m. nu se mai inregistreaza la iTM , ele se transmit in format electronic, incepand cu 01.01.2011.

4. Mergeti la acel angajator si explicati ca nu mai doriti sa va incadrati la acesta. Vedeti ce spune si reveniti cu detalii.

5. Denuntarea de drept a unui c.i.m. nu exista prevazuta in Codul Muncii.
freeelis a scris:

5. Denuntarea de drept a unui c.i.m. nu exista prevazuta in Codul Muncii.

Da, am folosit eronat cuvantul denuntare in loc de incetare, dar asta nu schimba cu nimic abordarea problemei si situatia de fapt.

Art. 56. — (1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
d) ca urmare a constatării nulității absolute a contractului individual de muncă, de la data la care nulitatea a fost constatată prin acordul părților sau prin hotărâre judecătorească definitivă;

(2) Pentru situațiile prevăzute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de încetare de drept a contractului individual de muncă se face în termen de 5 zile lucrătoare de la intervenirea acestuia, în scris, prin decizie a angajatorului, și se comunică persoanelor aflate în situațiile respective în termen de 5 zile lucrătoare.


Astfel incat userul trebuie sa procedeze dupa cum am spus, nu ma mai repet.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi si textul art.57 C.mun.

Nulitatea unui c.i.m. care inca nu a intrat inca in vigoare este o absurditate.

Alte discuții în legătură

Semnarea contractului silviu35 silviu35 AM semnat contractul pe perioada nedeterminata cu functia de gradinar nu am facut fisa medicala mia cerut copie dupa buletin si nu am semnat protectia ... (vezi toată discuția)
Semnat contract individual de munca inca fara examenul medical NewMenace NewMenace Buna ziua am semnat un contract individual de munca pe data de 27.03 fiind incadrat cu data 28.03 in munca, insa nici pana acum nu am efectual examenul medical ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fara adeverinta de la medicul de familie ContSters242138 ContSters242138 Buna ziua, S-a incheiat un contract de munca cu o persoana, fara adeverinta de la medicul de familie, doar cu adeverinta de la medicina ... (vezi toată discuția)