avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatie fara rezolvare - administratie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatie fara rezolvare - administratie bloc

Buna seara,
In primul rand le multumesc tuturor care imi vor da un raspuns.
Fac parte din Comitetul Executiv al unei Asociatii de Locatari de 1 an de zile.
Pana acum au fost presedinti si oameni in Comitet care si-au batut joc de locatari (nu au organizat adunari genereale, sedinte de comitet, nimic). Au fost doar cu numele. Acum in momentul in care s-a schimbat Presedinte si implicit Comitetul am incercat sa intram in normalitate cu totul. Am facut ceva ordine prin documente si contractele cu furnizorii si am incercat sa ne implicam cat mai mult. Urmatorul pas a fost si este constituirea in Asociatie de Proprietari. Problema este ca administratorul si cenzorul refuza intr-un mod grosolan sa ajute Presedintele si Comitetul in diverse actiuni. Am descoperit nereguli in facturile din multe luni si am incercat sa le evidentiem administratorului. Din pacate relatia dintre administrator si cenzor nu ne permite sa facem nimic. Administratorul face cum vrea facturile si baga ce cheltuieli doreste si cenzorul semneaza fara sa verifice. Cheltuieli nejustificate si multe alte magarii. Am incercat sa abordam administratorul (care este de sex feminit) dar de fiecare data s-a soldat cu tipete si urlete din partea ei (zici ca este posedata).
Problema este ca nu putem face nimic daca nu reusim sa devenim Asociatie de Proprietari. Iar ea nu face decat sa vorbeasca si sa manipuleze locatarii. In momentul de fata am ajuns la concluzia ca singura solutie este sa ne dam cu totii demisia si sa acceptam sa fim furati luna de luna in continuare, deoarece am ajuns la capatul rabdarii.
Ca o ultima solutie am incercat sa va cer si dumneavoastra ajutorul. Daca putem face ceva la primarie sau la vreo uniune a asociatilor, chiar nu stiu.
Daca nu se poate aia e, a invins ea si noi ne dam demisiile. Sa se spele pe cap.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: varza , utilizator 11:41, 2 Martie 2015
Dumneavoastra aveti dreptate domnule Adam Grecu in tot ceea ce ati scris mai sus. Legislatia o cunoastem si noi. Problema este ca s-a facut o trasare de sarcini, iar doamana nu le-a respectat - din contra. S-a incercat in mai multe randuri sa se discute cu ea si nu se poate (incep tipetepe) iar oamenii din comitet si presedintele, au o varsta si deja le este scarba de personajul respectiv. Ce sa va mai spun, ca aseara dupa inca o discutie intre noi si dansa s-a pornit pe tipete in holul blocului si unul din membrii - persoana in varsta s-a saturat si a zis ca nu se mai implica in nimic. Prin urmare am ramas doar 1 presedinte si 2 membrii (inclusiv eu). In situatia aceasta practic nu mai existam ca si comitet si ne-am hotarat sa ne dam demisia. Va mai spun si altceva, persoanele (locatarii) din bloc prefera barfa decat sa se implice, nimeni nu are chef de problemele ridicate de noi si nimeni nu se implica. In momentul in care vezi ca esti furat si cand incerci sa faci ceva si nu esti sustinut, credeti-ma ca deja nu isi mai are rostul. Este ca si cum te-ai lupta cu morile de vant. O sa lasam sa ne fure in continuare luna de luna (fondul de rulment nu mai exista la noi - motivul "am platit restante - chiar daca sunt sume mari de la restantieri existente , fondul de reparatii este si nu prea este tot - este folosit la diverse chestii ambigue, luna de luna cheltuieli mari (rechizite si materiale care nu le vedem niciodata) si cate si mai cate. Imi pare foarte rau ca trebuie sa abandonam dar chiar nu mai avem solutii. Prin urmare, astia 3 de am mai ramas vrem sa ne depunem demisia si sa se spele pe cap cu toate porcariile - se pare ca locatarilor (majoritatea) le este bine asa. Vreau sa va mai intreb , cui ar trebui predate aceste demisii?
Adica cui ar trebui sa fie adresate? "In atentia..........."

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
dincadragosanton, utilizator
Pai dvs. nu ne spuneti noutati. Cam asa este peste tot - nu va faceti probleme.
Domnule demisia nu se da asa, ca de la fabrica...

Iata, acum in primul trimestru al anului, in mod obligatoriu trebuie sa organizati AG a proprietarilor. Organizati-o ca ca la carte si puneti in ordinea de zi si situatia in care va aflati, prezentati-le demisia com. ex. si propuneti alegerea unui nou com. ex.
Daca ati ramas doar trei oameni in com. ex. poate ca este mai bine asa. Bateti in cuie nr. de 3 membri ai com ex., eventual completati nr. la 5 sau 7 asa cum ati fost la inceput.
Eu va zic de pe acum - ca nu rezolvati nimic cu aceste demisii... Nu pot sa cred ca ati dezarmat asa de simplu. V-am zis - nu respecta dispozitia, pac o samctiune.. dupa doua sanctiuni graduale ii desfaceti CIM disciplinar. Informati chiar si primaria - birou as. prop., poate o "scapati" si de atestatul care ii confera dreptul de a administra as. prop.

Ca sa va incurajez, va spun ca si eu administrez o as. de locatari, este cam mare (504 apt.), dar asta este. Incercam de cativa ani buni sa ne transformam in as. prop., dar nu reusim. Este greu cu procurarea documentelor de proprietate si mai ales a intabularilor in prop. de minim 50%+1 din fiecare scara. Pana la urma, vom vedea, o sa trebuiasca sa o divizam cum vom putea - si vorba dvs., fiecare sa-si traga ponoasele si poate atunci vor intelege ca noi le-am propus o functionare normala si legala. Este pacat pentu ca, iata avem peste 10-15 ani in care am reusit sa ne achitam toate obligatiile fata de furnizori, avem si ceva restantieri, le mai trimitem notificari, ii mai chemam la mediere, pe unii dintre acestia i-am dat in judecata.
Cu privire la activitatea com. ex. si a administratorului, marea majoritate a proprietarilor sunt multumiti. Sigur ca cei nemultumiti sunt proprietarii cu debite, insa daca-i intrebi la modul cel mai serios ce ii nemultumeste, sa vezi ca nu au argumente... Discutii la coltul blocului? Cat cuprinde. Prezenta la AG - mai putin de 10% si atunci? Vedeti ca si altii au probleme?
Asa este, iata aseara am fos amenintat de catre o doamna ca are sa ma schimbe, sa mai vina si altul - adica cum am indraznit sa-i calculam penalizari, adica noi nu stim care sunt greutatile vietii? Pai de unde sa stim doamna, noi traim alaturi de dvs? Noi venim din alta tara, acolo vine statul si ne plateste intretinerea la bloc, acolo este protectie sociala - da' nu vreti si dvs. sa mergeti cu noi?...
Presedintele dumneavoastra a convocat adunarea generala obligatorie in primul trimestru al anului 2015?
Daca nu a convocat-o, este inca timp si acum e momentul sa alegeti o comisie de cenzori care sa inlocuiasca vechiul cenzor. Poate cu alt cenzor o sa colaborati mai bine.
Apoi presedintele si membrii comitetului puteti solicita sprijinul serviciului asociatii de proprietari din primarie, puteti merge in audienta la primar, puteti invita la adunarea generala reprezentanti ai primariei, ai politiei s.a.m.d. Pentru orice neregula puteti reclama, sesiza institutiile statului, atat ca membri in comitet cat si ca simpli proprietari in acea asociatie.
Daca declansati anchete si controale, administratorul si/sau cenzorul se vor retrage si va vor parasi fara sa va mai bateti capul cu ei, mai ales daca ei se stiu in neregula.
Nu va zbateti singuri, apelati la institutii sa va ajute.
asa este domnul adam grecu are perfecta dreptate, e de ajuns trei membri doar ca sa fie pe aceeasi lungime de unda
1-in prima sedinta a comitetului ex scrieti in decizia comitetului faptul ca se intocmeste o sanctune sau proces verbal de sanctionare nu stiu nici eu si ardeti-o pe administratora cu 10%din salariu pe luna respectiva pentru neindeplinirea atributiunilor de serviciu si pt neindeplinirea sarcinilor care i-au fost trasate
2-un model de sanctiune nu stiu cum arata dar mai intrebam pe aici ca si eu sunt curios pt ca e prima data cind aud asa ceva doarece prin mainile mele trec absolut toate actele iar administratorul nu poate afisa calculul regiei la aviziere decit dupa sedinta com ex prin care aprobam acest lucru(daca doriti un model de pv al sedintei com ex va pot da)ca sa aveti idee si va ajuta foarte mult
3-in urma penalizarii cu 10%contabilul sau cine va intocmeste statelel de salarii trebuie sa-i diminueze salariu pe luna respectiva
4-pe lista de plata scrie destul de clar:intocmit-administraor,verificat-cenzor.aprobat-presedinte deci nu se poate face regia si afisa fara aprobarea directorului,primarului,etc care este presedintele
5-nici eu nu stiam cum se procedeaza cind vrei sa dai afara un administrator sincer credeam ca faci o sedinta de com ex prin care specifici motivele pt care il demitem si data incetarii relatiilor dar daca domnul adam zice ca trebuie sanctiuni si abia dupa a doua il dam afara inseamna ca asa o fi
6-dupa cit timp se poate aplica a doua sanctiune domnule adam?
7-problema cu diminuarea salariului trebuie trecuta si in declaratia 112 la anaf
8-astept si eu un model de sanctiune
Problema este ca administratora nu are contract cu noi semnat nici cenzorul nici nimeni. Nu isi platesc impozitul , nimic. Atunci intrebarea mea este: Ce putem noi sa-i facem ? Cum sa o sanctionam daca ea nu are nimic macar un contract cu asociatia? Ea a semnat doar Fisa aceea cu atributiile ce ii revin pe care am intocmit-o noi cu prevederi luate din lege. Si daca o putem sanctiona....cum ar arata un model de sanctiune?

Alte discuții în legătură

Cati cenzori poate avea o asociatie de proprietari??? stelutamaria stelutamaria buna ziua tuturor. in L 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari la art. 21 alin.1este prevazut : La adunarea ... (vezi toată discuția)
Raport de activitate BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator bloc angelica82 angelica82 Buna seara, Administratora scarii de bloc a demisionat fara nici un fel de sedinta si fara ca noi locatarii sa stim. Am inteles ca stia doar presedintele de ... (vezi toată discuția)