avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum se contabilizeaza produsele realizate manual?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum se contabilizeaza produsele realizate manual?

Buna ziua,

Dilema mea este legata de contabilizarea produselor realizate manual. Spre exemplu pentru realizarea de produse cosmetice handmade eu cumpar uleiuri vegetale/esentiale din care realizez emulsii/creme. In baza facturii de la furnizorii eu fac NIR (nota de intrare receptie) cu anumite valori per produse. Ulterior realizez emusliile si le vand oferind clientului factura fiscala cu pretul asignat de mine produselor realizate handmade. Deci este clar ca produsele cumparate de la furnizori si care au intrat in firma mea ies, treptat, sub alta forma (creme handmade) si nu ca atare. Din cinci uleiuri si o apa florala imi ies opt creme. Cum scot eu din gestiune cele cinci uleiuri si apa florala?
Cum trebuiesc contabilizate acestea si ce legi reglementeaza modul de contabilizare al produselor artizanale de acest tip? Ce legi reglementeaza procesul de productie ?
Cum sunt calculate impozitele datorate la stat pentru astfel de produse nefiind vorba despre un simplu adaos comercial ca in cazul afacerilor de intermediere/revanzare produse?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 19:12, 6 Martie 2015
Aveti activitate de productie. Contabilitatea activitatii de productie este documentata amanuntit in cartile de specialitate. Mai bine zis, nu pot sa postez aici o carte de 600 de pagini pe care o am in biblioteca. Contrar regulamentului avocatnet, trebuie sa va indrum spre un contabil, intrucat intrebarea d-voastra e prea generala, speta necesitand experienta profesionala in aceasta meserie.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L., Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal productie danalungu danalungu Buna ziua. Lucrez la o statie de betoane, si m-ar interesa cum as putea sa intocmesc atat scriptic cat si in contabilitate, produsele finite ce rezulta din ... (vezi toată discuția)
Nir, raport de gestiune, bon fiscal la intreprindere individuala? gabi.b gabi.b La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida ... (vezi toată discuția)
Contabilitate in partida simpla ADRIANA-MIHAELA ADRIANA-MIHAELA 1. Factura de la autorizatia sanitara veterinara se trece in RJP ca si cheltuiala deductibila? 2. Am un aviz de insotire a marfii ( adica frigider fara ... (vezi toată discuția)