avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale rascumparare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

rascumparare actiuni

Fiind actionar minoritar la o societate comerciala pe actiuni, am cerut societatii rascumpararea actiunilor mele. Pina in prezent nu am primit banii pentru aceste actiuni (si nici nu am informatii ca s-ar fi numit un evaluator pentru a incepe procedura de evaluare necesara rascumpararii actiunilor). In acest caz si in acest moment ale cui sunt actiunile? Ale mele (pentru ca inca nu mi-au fost dati banii pe ele) sau ale societatii / actionarului majoritar (pentru ca eu i-am cerut sa le rascumpere)?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 10:44, 18 Iunie 2009
daca nu ati facut un act de cesiune actiunile sunt ale d-tra.
Ca metoda de iesire din societate ar mai fi si rescumparearea de catre societate a propriilor actiuni urmata de redistribirea lor sau anularea acestora la un pret satbilit de de AGA.E..
Dar in cazul de fata nu se poate decat pe cale judecatoreasca, bineinteles cu niste cheltuieli care sa-r putea sa fie mai mari decat cantravaloarea actunilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rascumparare actiuni grim grim O SA a hotarat in AGA divizarea societatii in 2 societati noi, prin votul actionarului majoritar care are 89% . O parte din actionarii minoritari care nu sunt ... (vezi toată discuția)
Actionar minoritar care nu vrea sa vanda actiunile apetra apetra intr o societate pe actiuni cu 7 actionari, 6 au vandut unui tert, care a devenit actionar majoritar (89%). desi cel de al saptelea a primit o oferta ... (vezi toată discuția)
Retragere actionar cu preluare imobile venere venere Buna ziua! Suntem o societate cu 4 actionari, detinem parti sociale in mod egal. Un actionar (25% ) doreste retragerea din societate cu preluarea unor imobile ... (vezi toată discuția)