avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actiune in instanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actiune in instanta

Buna dimineata, am depus o actiune cu privire la recuperarea unor debite, datorate asociatiei de catre un locatar rau platnic,dar instanta solicita confirmarea comitetului executiv printr-o procedura conform noului cod de procedura civila si a legii asociatilor de proprietari.Care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 05:25, 27 Februarie 2015
Procedura...
Pai faceti o copie dupa PV al AG in care s-a ales com. executiv. Ei, acolo ar fi fost bine sa notati si perioada de mandatare a membrilor com. executiv.
Presedintele semneaza "Conform cu originalul" isi pune numele in clar, pune data si semneaza. Depuneti documentul la registratura judecatoriei - specificati nr. de dosar ( de altfel o sa fiti indrumati in acest sens de functionara de la registratura...
Succes!
Problema este ca instanta intro comunicare in procedura de inaintea stabilirii primului termen de judecata a solicitat sub sanctiunea anulari cererii sa se depuna la dosar
1.dovada calitatii de reprezentantart.151 n.c.p.c (?)
2.hotararea instantei prin care sa confirmat noua componenta a comitetului a comitetului executiv al asociatiei
va rog sa mi precizati ce este procedura in cazul de fata
V-am raspuns corect.
Apelati la serviciile unui avocat.
@marcomile,

Probabil ca nu ati anexat cererii de chemare in judecata aceasta dovada ca sunteti presedintele asociatiei. Daca cererea a fost semnata de presedintele asociatiei (asa cum este normal) trebuia sa anexati o copie a procesului verbal al adunarii generale in care a fost ales comitetul executiv si presedintele asociatiei. Faceti acum aceasta copie si o depuneti la registratura pentru acest dosar. Iata ce spune art 151 din NCPC:
Art. 151 - Cererea formulată prin reprezentant
(1) Când cererea este făcută prin mandatar, se va alătura procura în original sau în copie legalizată.
(2) Avocatul și consilierul juridic vor depune împuternicirea lor, potrivit legii.
(3) Reprezentantul legal va alătura o copie legalizată de pe înscrisul doveditor al calității sale.
(4) Reprezentanții persoanelor juridice de drept privat vor depune, în copie, un extras din registrul public în care este menționată împuternicirea lor.
(5) Organul de conducere sau, după caz, reprezentantul desemnat al unei asociații, societăți ori altei entități fără personalitate juridică, înființată potrivit legii, va anexa, în copie legalizată, extrasul din actul care atestă dreptul său de reprezentare în justiție.

Depuneti si copii ale Incheierii judecatoresti de infiintare a asociatiei.
In ultima perioada asociatia noastra a initiat mai multe procese, dar nu ni s-a cerut ca:
(3) Reprezentantul legal va alătura o copie legalizată de pe înscrisul doveditor al calității sale.

Este foarte adevarat ca, la fiecare dosar am depus copii xerox simple din tot ce ni s-a cerut:
- fisa de cont;
- liste de plata ref. la perioada in care paratul avea debite;
- situatia si modul de calcul al penalizarilor;
- copie dupa documentul de atestare fiscala;
- PV al AG in care s-a stabilit % de penalizare;
- sistemul propriu de penalizari al asociatiei;
Sper ca nu am uitat nimic.
Insa, observ la la asociatia utilizatorului @marcomile, prin comunicare li se transmite ca est necesar sa depuna si:
2.hotararea instantei prin care sa confirmat noua componenta a comitetului a comitetului executiv al asociatiei

Personal nu am mai auzit asa ceva. Se stie ca la infiintarea as. prop. de depune si PV al AG de constituire si da, acolo este scris si componenta com. executiv si presedintele - dar valabil atunci, la constituire, nu peste ani, cand persoanele care faceau parte din primul com. ex. poate sunt oale si ulcele...
Se stie ca, cel putin pana acum, nu a fost nevoie de a comunica instantei orice modificare privind componenta com. executiv.

Din acest motiv, cred ca este suficienta o copie a ultimului PV al AG de alegeri - eventual sa mergeti la un notar, explicati-ii despre ce este vorba si o sa va intocmeasca o copie legalizata de pe inscrisul doveditor al calitatilor persoanelor care fac parte din com. executiv.
Sa aveti asupra dvs. si comunicarea trimisa as. prop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal pentru aplicarea penalitatilor Lizzy Lizzy Buna ziua! In urma mai multor discutii cu Presedintele Asociatiei si Administratora, dupa repetate randuri in care mi-a fost refuzat acest pv, l-am primit. ... (vezi toată discuția)
Reprezentat al proprietarilor Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Doresc sa depun la primarie o cerere pentru autorizatie de constructie- acoperis tip sarpanta cu invelitoare din table. Imi trebuie un document ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)