avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces verbal predare locuinta noua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces verbal predare locuinta noua

Buna ziua,

Urmeaza sa achizitionez o locuinta intr-un imobil nou, care este finalizat, insa care nu este inca bransat la utilitati. Dezvoltatorul doreste sa inceapa semnarea contractelor cu unii dintre cumparatori, insa niciunul dintre noi nu poate locui, de fapt, acolo, fara electricitate si gaz.

Cu toate ca predarea locuintei (chiar si fara utilitati) m-ar ajuta in sensul ca as putea incepe mobilarea si alte activitati logistice, fara a fi presata de timp, sunt reticenta cu privire la semnarea unui contract si plata integrala a valorii locuintei fara ca aceasta sa fie, de fapt, predata in stare finala.

As avea dreptul la un proces verbal de predare, prin care sa mi se ofere posibilitatea de folosire inainte de achitarea integrala (mentionez ca am achitat 20% din valoare, dupa semnarea promisiunii de vanzare-cumparare)?

In cazul in care acest lucru nu ar fi posibil si ar trebui sa platesc locuinta in starea sa actuala, ce clauze precise ar trebui sa includa procesul verbal pentru a ma asigura ca dezvoltatorul se va ocupa de bransarea la utilitati (act la care s-a obligat prin promisiunea de vanzare-cumparare)?

Va multumesc anticipat pentru orice sfat cu privire la situatia aceasta!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:05, 26 Februarie 2015
Vedeti ca mai sunt vreo doua subiecte similare recente...
Clauzele nu le stim, ca situatia nu o stim. Trebuie descris cat mai corect si concret ce mai are fiecare de facut, cu penalitati, termene, culpe...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa-utilitati- ipotecar catalin150689 catalin150689 Buna ziua, Am achizitionat o casa in iunie anul trecut. A fost cumparata prin Ipotecar-Banca. Dezvoltatorul a fost o persoana fizica. Dupa semnarea ... (vezi toată discuția)
Abuz dezvoltator? stef23426 stef23426 Am incheiat un atecontract cu un dezvoltator se apropie termenul de predare al apartamentului, dar acesta nu este bransat la curent electric. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Bloc nou problema utilitati loana1 loana1 Am semnat un antecontract pentru cumpararea unui apartamen, in el fiind precizat faptul ca va fi racordat la utilitati la momentul predarii. Dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)