avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in perioada de proba

Buna ziua !
Un prieten are urmatoarea situatie si nu stie cum trebuie procedat: acum o saptamana a fost angajat ca si controlor calitate la o firma, CIM pe perioada nedeterminata, dar cu o perioada de proba de 90 zile. Ieri acesta a avut o discutie cu managerul de zona pentru nepurtarea echipamentului de munca (bocanci), fiind oarecum amentintat ca va primi o amenda de 50lei, iar prietenul meu pe un ton mai ridicat i-a spus ca acei bocanci nu pot fi purtati, nefiind noi, avand un miros ingrozitor. A solicitat sa i se acorde bocanci noi, dar in schimb i s-a cerut sa se prezinte la birou pentru incetarea contractului. Mentionez ca nu lucra intr-un mediu cu risc de accidentare, iar pentru echipament i s-a spus ca se opreste garantie bonurile de masa aferente unei luni lucratoare. Este normal? Cum trebuie procedat in situatia de fata? Prietenului meu ii este frica ca nu va fii remunerat pentru zilele lucrate.

Va multumesc anticipat iar orice raspuns este binevenit !
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
gruia19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:43, 28 Februarie 2015
Cum se calculeaza CO pe o perioda de 1 saptamana?
Prin regula de trei simpla ... un simplu calcul matematic.

De exemplu :
- CO 21 zile lucratoare /an

- 21 : 12 = 1,75 zile lucratoare/luna

- 1,75 zile lucratoare : 30 x 7 = 0,41 zile lucratoare/ sapt.

Asadar, pentru o saptamana de munca nu prea are cum sa beneficieze de CO.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie, plata zile concediu mctzoana mctzoana Daca am lucrat 5 luni la o firma, apoi mi-am depus demisia, firma este obligata sa-mi plateasca zilele de concediu aferente perioadei lucrate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Bani concediu sweet_disaster17 sweet_disaster17 Buna ziua. Mi-am dat demisia luna trecuta de la o firma privata si nu am primit decat banii pentru zilele lucrate in luna martie. Legal, nu trebuie sa primesc ... (vezi toată discuția)
Refuz plata zile de concediu StroeViorel89 StroeViorel89 Buna ziua, am si eu o problema cu firma la care lucrez, zilele trecute am intrebat tot aici pe forum daca la contractul la care il am beneficiez de zile de ... (vezi toată discuția)