avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare in UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare in UE

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare si anume:
Firma platitoare de TVA din Romania vrea sa vanda termopane si sa le monteze la o firma din Austria, ( firma din Austria este platitoare de TVA) Furnizorul, adica firma din Romania cum factureaza in cazul acesta?
O alta intrebare , Firma din Austria vrea sa plateasca contravaloarea facturii, numerar in Euro, se poate?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 12:15, 26 Februarie 2015
santeti inregistrati in ROI atat dv cat si firma din Austria ?Daca da fara tva cu taxare inversa pt tamplarie insa pt montaj daca il faceti dv sant alte implicatii fiscale din cate stiu .
da se poate incasa cu numerar in euro insa nu stiu plafonul la euro daca e acelas ,5000 ron la cursul zilei .cel putin eu am incasat cu chitanta dar pana in 5000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Schema inregistrare tva achizitii intracomunitare si non-ue iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Firma pentru care lucrez este o microintreprindere, neplatitoare de TVA, neinregistrata in ROI si nu a depasit nici un plafon de TVA, avand ca ... (vezi toată discuția)