avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Filaj politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Filaj politie

Buna ziua,

in urma cu cateva zile un politist al unei sectiid epolitie din capitala, mi-a solicitat actul de identate, dupa ce mi-a aratat legitimatia, fiind imbracat in civil, intrbandu-ma daca am substante interzise in autovehiculul din care am coborat. Dupa ce i-am solicitat informatii despre ce vrea mai exact, mi-a raspuns ca e un control de rutina. I-am solicitat sa imi arate un mandat de perchezitie, si a zis ca nu e nevoie, ca masina e pe domeniul public si poate verifica. Am inchis masina si am asteptat lamuriri suplimentare. A solicitat un echipaj, ulterior anuland solicitarea, si mi-a spus ca sunt filat. Fara alte detalii, i-am solicitat respectuos sa ma lase in pace sau sa imi zica precis despre ce e vorba.

In urma acestui eveniment am 2 intrebari:
1. Politia poate perchezitiona autovehiculul meu fara mandat?
2. Cum pot afla daca sunt filat, de cine si in ce scop?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:21, 5 Martie 2015
Daca ati fost filat puteti afla la proces.
Adica nu exista un drept legal de a fi informat daca sunt "studiat" ?
Cum ramane cu perchezitie fara mandat?
Pai ideea e ca filajul se face pe ascuns, daca ne-ar trimite preaviz ca vom fi filati si normal ca nu ne-ar prinde cu nimic. Pisica cu clopotei nu prinde soareci.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
tgeorgescu, utilizator
in alte state europene, mai civilizate in materie de drepturi (cel putin), persoana vizata este informata in scris cand se incepe o astfel de procedura ....
Nu zau? Dar nu i-o fi prostit foamea.

Doar in spionaj se practica filajul la vedere, ca sa priceapa spionul ca s-a ars.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu politia Daniel303 Daniel303 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Suspectez ca de o buna perioada de timp, estimez ca se intampla de cativa ani buni - poate 6 sau mai mult, ... (vezi toată discuția)
Hard encryptat PwnAlex PwnAlex Tot continutul calculatorului meu este encryptat si doar eu stiu parola cu care poate fi accesat(nu detin lucruri ilegale doar niste informatii si poze legate ... (vezi toată discuția)
Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)