avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Probleme cu Politia
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Probleme cu Politia

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea:
Suspectez ca de o buna perioada de timp, estimez ca se intampla de cativa ani buni - poate 6 sau mai mult, Politia Romana sau, e posibil, alta structura din cadrul MAI sau alte persoane private angajate, imi urmareste si monitorizeaza activitatea pe internet. Suspiciunea mea este ca de fiecare data cand am cautat adrese pe internet ale unor locuri pe care le-am vizitat si frecventat in acesti ani (institutii publice, sedii de companii, banci, sedii de institutii de invatamant, localuri, zone comerciale, etc.), s-au emis avertismente si informari, prin intermediul agentilor de paza sau prin alte mijloace de comunicare, in legatura cu activitatea sau prezenta mea in acel loc. Lucrul acesta a fost facut inclusiv in zone comerciale si sucursale de banci unde am fost hartuit uneori violent de catre personalul prezent. Deasemenea, am suspiciuni ca in anumite zone rezidentiale din Bucuresti s-au distribuit informatii despre mine (fotografii si alte date personale). Pe site-urile de socializare si matrimoniale unde am avut sau mai am conturi personale active, s-a recurs la metode similare. O buna parte din persoanele pe care le-am contactat pe aceste site-uri au fost la randul lor contactate de acesti indivizi pe care eu ii banuiesc ca fac parte din structurile MAI. La randul meu, am contactat de mai multe ori administratorii acestor site-uri, insa acestia au negat toate suspiciunile mele. In conditiile acestea (folosesc conexiuni encriptate la severe VPN din ian 2015) am concluzionat ca pe calculatorul meu sunt instalate programe specifice care imi monitorizeaza si inregistreaza activitatea: backdoor-uri care sa permita accesul facil la fisiere, keyloggere, boti de internet, programe care intercepteaza traficul de internet din browsere, programe care inregistreaza video activitatea mea pe calculator, etc. In descursul acestor ani si cu toate eforturile mele depuse pentru a curata calculatorul, acesti indivizi au continuat sa-mi stearga fisiere, sa-mi provoace daune software, sa-mi citeasca corespondenta si sa contacteze persoanele cu care aveam sau incercam sa am relatii amicale sau profesionale in online. Detin numele a catorva zeci de astfel de persoane, care insa sunt greu de convins sa ofere declaratii sau detalii ale situatiei descrise mai sus.
Mai precizez ca in ultimii ani, in zona in care locuiesc si in zonele pe care le-am frecventat (e o obisnuinta sa fac plimbari lungi, pe jos, la ore relativ tarzii), atat Politia Romana cat si Politia Locala m-au urmarit pe strada cu autospeciale si chiar cu oameni platiti pentru aceasta activitate (potere). Pentru acest lucru au folosit numarul de telefon personal pentru a-mi putea localiza terminalul GSM. Banuiesc ca ultimul meu numar de gsm (le-am schimbat de mai multe ori) l-au aflat chiar dintr-un mesaj transmis de mine unui prieten, pe facebook.
Mai sunt si alte detalii, unele foarte grave, dar nu e acesta locul in care le pot oferi (fiind o postare publica).
Intrebarile mele:
Daca Politia Romana este in spatele acestei hartuiri, ceea ce au facut acesti indivizi se poate incadra la trafic de influenta?
Care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i fac pentru a putea afla toate detaliile despre aceasta problema?
In cazul in care este vorba de un dosar secretizat (din motive care nu-mi sunt cunoscute), ce pasi ar trebui sa urmez pentru a putea afla detalii despre caz?
Va multumesc.

Cu respect,
MC
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Daniel303, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniel303 , utilizator 13:31, 12 Octombrie 2018
Politia cand urmareste o persoana, o face cu discretie pentru ca pisica cu clopotei nu prinde soareci. Urmarirea penala nu este masura educativa. Ideea e ca filajul se face pe ascuns, daca ne-ar trimite preaviz ca vom fi filati si normal ca nu ne-ar prinde cu nimic. Doar in spionaj se practica filajul la vedere, ca sa priceapa spionul ca s-a ars.
Dom' Georgescu, nu stiu unde vedeti dvs cuvantul filaj in expunerea mea de mai sus?!
Eu vorbesc despre alte infractiuni: hartuire online, hartuire, crearea unui mediu ostil si discriminare. Nu doar Politia a participat la acest lucru. E de la sine inteles ca au existat plangeri formulate impotriva mea. Probabil de catre persoane din zona in care locuiesc. In acest rastimp am facut mai multe petitii catre Politie, fara sa mi se ofere un raspuns afirmativ, insa urmaririle pe strada si in online au continuat. Urmarirea/monitorizarea in online a fost cea mai frecventa.
Eu am solicitat ajutorul unui avocat, pe acest site, doar pentru a putea afla care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac ca sa aflu cine a facut acele plangeri si daca Politia a actionat conform legilor in vigoare. Mi s-a sugerat ca ar putea fi vorba despre un dosar secretizat. Cum nu stiu in ce conditii se poate secretiza un dosar, am solicitat lamuriri si in acest caz.
Astept in continuare raspunsuri din partea unui avocat/consultant.
Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
Daniel303, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filaj politie pschintee pschintee Buna ziua, in urma cu cateva zile un politist al unei sectiid epolitie din capitala, mi-a solicitat actul de identate, dupa ce mi-a aratat legitimatia, ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sa gasesc un avocat care ma poate ajuta sunt disperata!! ContSters228862 ContSters228862 Sunt noua pe acest site...si cum suna si titlul sunt disperata...in urma cu 3 ani am cunoscut un tip pe internet cu care am avut o relatie (nu ne-am vazut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am o problema cu fosta prietena care o urmărește ... Anonimus23 Anonimus23 Buna ziua . Am o problema cu fosta prietena care o urmărește zilnic pe actuala demai bn de un an , Anul trecut o și aborda pe strada și pe ea și mama ei ... (vezi toată discuția)