avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendarea in minoritate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendarea in minoritate

Buna. Am si eu o intrebare.
Prietenul meu are cateva probleme.. in 2012 a spart 38 de magazine cu inca un prieten. a fost arestat si inchis 2 luni apoi i sa dat prima data o suspendare de 1an si 6luni cu suspendare pe o perioada de 4 ani. pentru 3 sau 4 magazine...
celelalte magazine leau bagat in tribunal dar in mai multe dosare 10 dosare. si pe toate a primit suspendare si din toate 11 suspendari i sa facut una de 1 an si 6 luni pe perioada de 4 ani in libertate.
dupa cateva luni iar a fost implicat intr-un dosar complice la talharie dar el nu a avut nici o legatura el a spus la politie cine a facut talharia (politia habar nu avea cine este autorul) si pana la urma din martor la bagat inculpat .. in luna 05 2014 a fost arestat iar el impreuna cu inca 27 de persoane pentru trafic de substante psihoactive. a fost inchis 7 luni iar de 2 luni este in arest la domiciliu. in timp ce era inchis cu problema de trafic cu etnobotanice i-a venit si pentru talharie o pedeapsa de 6 luni cu control zilnic la tribunal (dar el nu poate parasi domiciliul asa ca o doamna de la tribunal vine la el acasa..). Acum Sunt pe fond el are 19 ani si nu stim daca pedepsele din minoritate il afecteaza...? Din cate am auzit acum suspendariile si condamnariile nu se mai contopesc ci se aduna..
Suspendariile din minoritate se aduna sau nu? Va rog frumos sa imi explicati va multumesc frumos. ! Foarte bun site-ul si va respect pentru asta
Cel mai recent răspuns: dianabadila , utilizator 12:22, 28 Februarie 2015
dianabadila a scris:

nu stim daca pedepsele din minoritate il afecteaza...?

Il afecteaza, insa pentru un calcul corect trebuie sa stim exact ce masuri educative si pedepse s-au dispus, in ce cuantum si ce varsta avea exact la data respectiva, deci mai mult elemente.
Pai in 2012 avea 16 ani si 1 luna . si toate suspendariile s-au contopit si ia ramas una de 1 an si 6 luni pe perioada de 4 ani in libertate si acum are incadrarile 1.Trafic cu subs psihoactive 6 luni 3 ani sau amenda si 2. grup infractional 1 an - 5 ani. a mers pe recunoastere din prima nu a negat nimic..
Pedepsele anterioare vor fi luate in calcul la sanctionarea recidivei.
Adica..? In ce fel vor fi luate in considerare?
Se vor tine cont de ele sau se vor aduna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchisoare lute lute Buna ziua,am si eu o intrebare.Am avut 2 procese pe rol dintre care la unu mia dat 3 an cu inchisoare si la celalant mia dat 3 ani cu suspendare.Ce se va ... (vezi toată discuția)
Arestat pentru 29 de zile kta16 kta16 Buna ziua! Daca cineva este arestat 29 de zile pentru talharie, dupa aceste zile ar putea iesi, sau va ramane in continuare inchis. Din cate am inteles este ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o întrebare am doua dosare cu suspendare primul ... Andrei constantin28 Andrei constantin28 Buna seara am o întrebare am doua dosare cu suspendare primul dosar trafic de influență 3 ani de suspendare și unul conducere fără permis 1 an cu ... (vezi toată discuția)