avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca

Buna seara,

am lucrat 3 ani in mediu toxic ,mai exact cu amoniac, la developarea copiilor facute cu heliograful la desenele tehnice si as vrea sa stiu daca ma ajuta cu ceva la calculul pensiei si de ce act anume este nevoie pentru acest lucru. Sau este suficient ca apare in cartea de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: icabuican , utilizator 12:41, 5 Martie 2015
1. Daca aveti inregistrat in carnetul de munca faptul ca ati lucrat intr-o grupa superioara de munca, perioada si baza legala atunci veti putea beneficia de reducerea varstei standard de pensionare si de un supliment la stagiul de cotizare.

2. Conform actualelor prevederi legale ar trebui sa aveti minimum 6 ani lucrati in grupe superioare de munca pentru a beneficia de facilitatile de mai sus.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupe de munca craiova craiova director comercial - in ce grupa de munca se incadreaza? beneficiaza de reducerea perioadei in vederea pensionarii - spre exemplu, luna 1, 1958, F poate ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? lupuwolf lupuwolf care sunt varientele de pensionare inainte de limita de varsta, daca am vechime in munca din 1981, cu 7 ani in mediu toxic, grupa 0 si varsta de 49 ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)