avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insolventa firma cetatean strain, recuperare salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insolventa firma cetatean strain, recuperare salarii

Va prezint o speta reala care se intimpla tot mai des la noi in romania si la care iubitii nostri guvernanti inchid ochii. Cetatean strain, vine in tara noastra, cumpara sau infiinteaza o firma, care face angajari de personal roman, functioneaza o perioada, acumulind datorii la stat, dar nu si in buzunarul propriu, precum si catre muncitori, iar la un moment dat o declara falimentara raminind cu datoriile respective. Merge apoi in alta localitate din acelasi judet, inchiriaza o firma aflata deja in faliment si incepe o alta activitate cu mai multi angajati si o cifra de afaceri mare ajungind in citeva luni sa faca si export. Dupa ce isi umple iar bine buzunarele, acumulind din nou datorii la stat si catre angajati o declara si pe aceasta falimentara(in insolventa), raminind bietii muncitori fara citeva salarii neplatite, concedii, s.a.m.d. Firma respectiva o preia un bun prieten de al sau cu acelasi obiect de activitate, iar stimabilul nostru patron isi deschide o alta firma, unde prelucreaza ceea ce primeste de la amicul sau. Amaritii de muncitori lucreaza la noul patron dar fara a mai primi restantele de la vechiul paron. CE putem face noi ca muncitori care am muncit la vechiul patron sa ne recuperam salariile si celelalte drepturi ptr ca cel nou zice ca el nu are nici o datorie fata de noi, in afara faptului de a ne judeca cu o firma aflata in insolventa? Daca mergem sa-l stingem de git sau sai stricam bunurile aflate la noua firma sigur vom fi arestati, dar el bine merci ride de amaritii de rominasi care nu au cu ce tulbura apa in ceaun. Va multumesc daca ne ajutati. Suntem peste 150 persoane majoritate de la tara.

Alte discuții în legătură

Proces cu firma in lichidare Ipj Ipj Buna ziua. Sunt in litigiu de munca, cu firma la care am lucrat, si pe care am dat-o in judecata in luna martie-aprilie a.c. Nu cunosc motivele care au dus la ... (vezi toată discuția)
Constrangere abuziva numecod numecod am avut un imobil inchiriat unei societati comerciale care la data de 1 ianuarie a.c. a fost declatrata in insolventa de plata si s-a dispus dizolvarea ... (vezi toată discuția)
Firma rau platnica catre angajat, ce e de facut ? Dorky Dorky Firma care intampina dificultati financiare, posibil chiar aproape de insolventa. Nu si-a platit unul dintre putinii angajati chiar si la cateva luni de ... (vezi toată discuția)