avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala pentru distrugere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala pentru distrugere

Buna seara, am si eu nevoie de un sfat... cumnatul meu mi a spart telefonul intentionat... aruncandu-l pe jos... telefonul s a afacut tandari... de aici apare problema!
Telefonul este unul foarte scump! in seara respectiva a zis ca o sa imi returneze banii, dar dupa o perioada s a razgandit! Mentionez ca in momentul in care mi a spart telefonul mai erau 4 persoane! dar 2 sunt verisorii lui, si celelalte 2 persoane sunt sotiile lor! eu nu o am de partea mea decat ep sotia mea...
Probleme sunt in continuare, in localitatea unde s a intamplat, unde isi are el domiciliul la politie nu cred ca o sa fac mare lucru... pentru ca este prieten cu toti politistii din localitate!
Mentionez ca la telefon am factura(nu este pe numele meu), cutia si telefonul facut bucati!
Ce pot face ca sa imi recuperez banii pe telefon?
Daca fac o plangere penala la procuratura unde va ajunge plangerea?
Mai pot face ceva daca politia de la el din localitate o sa decida NUP?

Multumesc anticipat,
Astept cu mare nerabdare un raspuns!
Buna seara! Formulati plangere penala la sectia de politie unde isi are domiciliul varul dvs si constituiti-va parte civila in dosar pentru recuperarea prejudiciului. In cazul in care nu sunteti multumita de solutie, formulati in teren de 20 de zile de la comunicare o plangere impotriva solutiei de neurmarire sau netrimitere in judecata la instanta competenta.
În cazul soluţiilor de clasare ori de renunţare la urmărire se depune intai plangere la procurorul ierarhic superior.
ok, si eu unde sa depun plagerea mai intai?
am vreo sansa sa am castig de cauza tinand cont ca el are 4 martori si eu sunt decat eu cu sotia mea? la politie la el in localitate nu o sa mi se dea dreptate sigur,,, su sper sa ajunga dosarul in procuratura! este posibil?

Multumesc anticipat!
Este vreo problema ca nu este numele meu pe factura? eu am cutia, certificatul de garantie si factura de achizitie!
Multumesc
Depuneti plangerea la Politia sau Parchetul din zona unde s-a savarsit fapta.
Politia va cerceta dosarul sub supravegherea unui procuror, cand finalizeaza cercetarea intocmeste un referat cu o propunere, pe care il trimite la procuror si acesta hotaraste.

Alte discuții în legătură

Stadiu cercetare dosar penal jojo34lina jojo34lina Puteti sa-mi spuneti daca si in ce situatie, un dosar penal trimis la procuratura, se poate reintoarce la politie? Exista asa ceva? Multumesc! (vezi toată discuția)
Sunt acuzat de furt pe nedrept salut, am dat și eu de o problema la care nu m-am așteptat, ... Adrian 1989 Adrian 1989 Salut, am dat și eu de o problema la care nu m-am așteptat, încercând sa fac bine am ajuns sa fiu acuzat de furt, Soția mea a făcut un mic accident ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de violare de proprietate si cercetarea politiei carasclaudiu carasclaudiu Buna! 1. In data de 24.10.2013 orele 21,00 un vecin cu care am un conflict pentru ceva teren si autorizatie lispa a constructiei (a lui), intra noaptea in ... (vezi toată discuția)