avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarii trebuie sa plateasca suma furata de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarii trebuie sa plateasca suma furata de fostul administrator?

Buna ziua!
Am o problema legata de asociatia de proprietari. Fostul administrator a furat 155000 ron din banii asociatiei si dupa indelungate procese, a fost condamnat la inchisoare si pus sa plateasca aceasta suma. Din relatarile actualului administrator, am fost informati la o adunare generala ca acum trebuie sa se imparta aceasta suma la toti locatarii blocului si sa o achitam cat mai repede pt. ca altfel ne va lua apa rece. DIn nefericire, de frica, vecinii au semnat ca sunt de acord sa plataeasca aceasta suma, Actualul administrator a tipat cat a putut de tare la toti cei adunati si rezultatul a fost cel asteptat de el. El spune ca nu avem ce sa facem, tot trebuie sa platim intr-o buna zi... Cei care nu suntem de acord suntem foarte putini si nu se tine cont de parerea noastra. Am solicitat toate documentele pentru a sti in baza carei hotarari s-a ajuns aici si pana cum am fost doar dusa cu vorba. Cui trebuie sa ma adresez pentru a clarifica situatia?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:46, 27 Februarie 2015
Atata timp cat ati platit intretinerea si exista dovada platii nu vad motivul pentru care sa platiti inca odata chiar daca exista o hotarare a adunarii generale.
Chestia cu "majoritatea" hotaraste, ca "trebuie", este o mare tampenie in astfel de cazuri.
Banii aia nu i-a furat intr-o zi.
Sa plateasca cel care a furat, sa plateasca si cine l-a angajat si nu l-a verificat, presedintele, cenzorii.
Daca se schimba lunar administratorul pentru ca fura banii inseamna ca trebuie sa platesti mereu inca o data??
Reprezentantul legal al asociatie de proprietari este presedintele de asociatie
Afirmati
am fost informati la o adunare generala ca acum trebuie sa se imparta aceasta suma la toti locatarii blocului si sa o achitam cat mai repede pt. ca altfel ne va lua apa rece

La adunarea generala nu a participat presedintele de asociatie,nu a fost detaliata situatia ?
Conform disp L nr 230/2077
Art 24


(4)Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.

In temeiul disp L nr 230/2007
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

solicitati oficial presedintelui de asociatie sa clarifice situatia
Oricum este in interesul general sa se asigure fluenta furnizarii utilitatilor
Exista posibilitatea ca prejudiciul sa fie recuperat de la ex administrator,situatie in care reprezentantii asociatiei vor dispune masurile necesare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desecretizarea chiriilor incasate de asociatia de proprietari petre_marian petre_marian buna seara as dori sa stiu modalitatea prin care se poate afla suma actuala incasata de asociatia de proprietari din inchirierea spatiilor comunein ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de proprietari OlDumitra OlDumitra Cum as putea sa solicit un control / revizuire a sumelor solicitate pentru Intretinerea din Blocul (scara) in care locuiesc ? Sunt niste sume fabuloase de ani ... (vezi toată discuția)
Reprezentant legal a.p. courvoisier courvoisier Asociatia nu mai are reprezentant legal. Cui adresezi o solicitare, pentru a primi raspuns in scris si/sau pentru a rezolva o problema de \"asociatie\". Din ... (vezi toată discuția)