avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ASOCIATIILE DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ASOCIATIILE DE PROPRIETARI

Cum as putea sa solicit un control / revizuire a sumelor solicitate pentru Intretinerea din Blocul (scara) in care locuiesc ? Sunt niste sume fabuloase de ani de zile. Un adminstrator cu mare tupeu, exista si o contabila, un presedinte de scara platit si el. Mai mult, nu stim cum se reuseste, dar de dupa orele 8-9 dimineata pana spre 16.00-17.00 caldura este oprita - chipului pentru a plati mai putin, desi este frig in apartamente si nimeni nu a cerut asa ceva - si totusi pretul platii caldurii este tot foarte mare si frig in apartament. Poate exista si aici un siretlic ! Cum poate administratorul sa opreasca caldura in cursul zilei ?

Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
OlDumitra, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:11, 10 Ianuarie 2018
Nu are voie nimeni sa opresca caldura decat daca toti locatarii doresc acest lucru...dar toti!Daca un singur apartament vrea caldura,nu are voie sa o opreasca.
Blocul este contorizat?
nu exista contoare la nimic si din acest punct de vedere sunt multumita. Unde sa ma adresez pentru un control al Administratiei - Intretinere ? Daca am dubii pentru diverse plati , as putea ca eu singura sa fac aceasta solicitare ?
In primul rand contestati lista de intretinere,in max 10 zile de la afisare.
La primarie degeaba ii faceti reclamatie, primaria verifica actele daca exista si corespund cerintelor dar contabil nu...trebuie sa apelati la un avocat.La mine in bloc s-a facut plangere penala pt delapidare,politia a dispus o expertiza,care a fost platita de cei care au facut plangerea.
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este facor decizional
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,de catre comitetul executiv si de catre presedinte
2-Administratorul de imobil nu detine competenta sa dispuna restrictionarea furnizarii utilitatilor
3-In temeiul disp art 10 L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative pentru sumele impuse
4-Exista disp expresa L nr 230/2007
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.
Articolul 481
Asociatia de proprietari, prin grija presedintelui asociatiei, va afisa lunar, la vedere, langa lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, modalitatea de calcul in urma careia au rezultat sumele lunare de plata ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va contine si va arata explicit toate costurile si sumele care formeaza totalul de plata al proprietarilor, respectiv modul de calcul si de repartizare a acestor cheltuieli catre proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot sesiza o intretinere de 1660lei pentru 2 persoane? ikon2007 ikon2007 Va rog sa ma indrumati unde pot reclama calculul de intretinere pe luna aprilie pentru 2 pers. in valoare de 1660lei, este efectuat de firma SCOMET, care ... (vezi toată discuția)
Atributii administrator de bloc Sivl Sivl Bună ziua, Aș dori să știu dacă există o reglementare în care să fie scrise atribuțiile Administratorului de bloc, o fișă a postului. Asta pentru ... (vezi toată discuția)
Mai exista asociatii de locatari legale? ContSters66930 ContSters66930 Buna seara, O scurta intrebare. Mai exista asociatii de locatari sau trebuiau pana la un anume termen sa se constituie ca asociatie de proprietari. Si daca ... (vezi toată discuția)