avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... contestatie a starii de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

contestatie a starii de insolventa

se poate invoca icu succes în contestatia privind starea de insolventa faptul ca societatea a efectuat plati cate unii creditori, furnizori,banci, dar nu catre cel care a cerut deschiderea procedurii?
Cel mai recent răspuns: cazzuall , utilizator 08:55, 18 Iunie 2009
Cu ce credeti ca il ajuta pe cel care a deschis procedura de insolventa faptul ca Dmv ati facut plati catre alti creditori , banci s.a.m.d?

Pentru a rasturna prezumtia de insolventa, debitorul trebuie sa dovedeasca faptul ca efectueaza plati curente de salarii, impozite si taxe, utilitati, eventual rate de credit, prin extrase de cont bancar. Nu este suficienta dovada faptului ca debitorul a facut plati sporadice catre creditori, chiar daca ar fi vorba de un numar relativ mare de plati de acest gen. aceata deoarece pauzele in efectuarea platilor constituie tocmai dovada insolventei, iar nu dovada contrarie prezumtiei de insolventa.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
Ratele de credit sunt singurele plaţi făcute în mod curent. Să înţeleg că nu este suficient şi că instanţa este foarte probabil să-mi respingă contestaţia.
solicitati obligarea creditorului care a solicitati deschiderea procedurii sa consemneze o cautiune in cuantum de 10% din valoarea creantei.
asta era intenţia, numai că nu ştiu ce şanse am să-mi admită contestaţia
e posibil, dar foare RAR !!!:tease:

Alte discuții în legătură

Se mai poate contesta ... se poate depune recurs? mihnevicim mihnevicim O societate a primit hotararea de intrare in insolventa ... la data cererii de intrare in insolventa , poate face dovada solventei sale (din extrasele de cont) ... (vezi toată discuția)
Tot..insolventa karra karra va spun buna seara si bine v-am gasit in primul rand si trec si la subiect: in procedura insolventei se institue prezumtia de insolventa care poate fi, ca ... (vezi toată discuția)
Obligarea la plata unei cautiuni sorina.scurtu sorina.scurtu Puteti sa-mi spuneti daca pot solicita instantei sa oblige creditorul la plata unei cautiuni in situatia in care acesta se afla in insolveta? Mai exact, ... (vezi toată discuția)