Buna seara ,
In noiembrie 2014,am deschis o Intreprindere individuala in domeniul turismului . Am o pensiune .Am depus la ANAF o declaratie privind venitul estimat,pana la 31 decembrie,deci,din declaratia respectiva reiesea ca voi lucra in SISTEM REAL si am si achitat impozitul estimat . Pana la 25 februarie, trebuia sa depun o declaratie, (392 B ), din care reiasa VENITUL REAL,pe acea luna si jumatate ,de la sfarsitul anului trecut.M-am interesat , mai indeaproape, si am inteles si cum se desfasoara activitatea cu NORMA DE VENIT . Oare se poate anula acea declaratie cu depunerea unei declaratii de modificare a stabilirii impozitului si trecerea la NORMA DE VENIT ?
Daca nu se poate , atunci pot depune,pentru anul acesta ,2015,declaratie cu venitul estimat , cu NORMA DE VENIT?
Sa ma intelegeti : DORESC SA LUCREZ CU NORMA DE VENIT si nu cu venitul REAL !
Daca nu , atunci pot trece la SISTENUL CU NORMA DE VENIT (pe numar de camere),de la 1 ianuarie 2015?
Cu toata consideratia , Vlad
Acum in timpul anului fiscal nu se mai poate. Optiunea trebuia sa fie facuta in luna ianuarie, prin depunerea declaratiei 220. In acest an mergeti in continuare cu impozitarea pe venit real.
Declaratie de venit
Vlad2013
Daca inca n-am depus,la finante, nici o declaratie de venit (220 ),pentru anul calendaristic 2015,pot schimba sistemul de impozitare din impozit pe sistem ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.