avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie de venit

Daca inca n-am depus,la finante, nici o declaratie de venit (220 ),pentru anul calendaristic 2015,pot schimba sistemul de impozitare din impozit pe sistem REAL,incepand de la 1 ianuarie , 2015 ,in impozitare pe NORMA DE VENIT ( la numar de camere) ? Precizez , ca am fost pe sistem REAL , doar ,de la infiintarea I.I. , in noiembrie si decembrie 2014 (doua luni).
Cu multe multumiri ! Vlad
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 19:24, 28 Februarie 2015
Cod fiscal
ART. 62^1 Reguli privind stabilirea impozitului pe venitul determinat pe baza normei anuale de venit

(1) Contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între una și 5 camere inclusiv, datorează un impozit pe venitul stabilit ca normă anuală de venit.

(3) Direcțiile generale ale finanțelor publice județene și a municipiului București, după caz, au obligația publicării anuale a normelor anuale de venit, în cursul trimestrului IV al anului anterior celui în care urmează a se aplica.

(4) Contribuabilii prevăzuți la alin. (1) au obligația să depună la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 31 ianuarie inclusiv, declarația privind venitul estimat/norma de venit pentru anul în curs. În cazul în care contribuabilii încep să realizeze în cursul anului, după data de 31 ianuarie inclusiv, venituri definite potrivit art. 61 alin. (3), în termen de 15 zile de la data producerii evenimentului aceștia au obligația completării și depunerii declarației privind venitul estimat/norma de venit pentru anul fiscal în curs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închiriere camere de sezon duta4444 duta4444 Buna seara, dețin o casa de vacanța in Costinesti și odată cu venirea verii vreau sa o închiriez. Îmi puteți spune ce trebuie sa fac pt a intra in ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere declaratia 220 Silvasanu Silvasanu Buna ziua, La inceputul anului, in 2 ianuarie 2014 am intrebat cand se depune, printre altele, declaratia 220 si mi s-a spus ca pana in 31 ianuarie ,iar acum ... (vezi toată discuția)
Pfa. cati bani imi mai raman ? tabita-barbu tabita-barbu Vreau sa devin PFA si as dori sa-mi tin singura contabilitatea. Intrebarea mea e : Care va fi venitul efectiv, la sfarsitul fiecarei luni de lucru in ... (vezi toată discuția)